2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri’nin ev sahipleri belli oldu!

FIBA Merkez Kurulu’nun gerçekleştirdiği toplantı sonrası 2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri’ne ev sahipliği yapacak ülkeler açıklandı.

10-13 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek 2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası Elemeleri’nin ev sahipleri belli oldu. Üç ayrı lokasyonda düzenlenecek olan turnuvaya Belgrad (Sırbistan), Osaka (Japonya) ve Washington, D.C. (ABD) ev sahipliği yapacak. Dört eleme turnuvasının gerçekleştirileceği organizasyonda sadece Belgrad ayağında iki eleme turnuvası oynanacak.

Sene başında 16 milli takım, Kıtasal Kupa etkinliklerine katılma hakkını elde etmişti. Bununla beraber Afrika’dan Mali ve Nijerya, Amerika’dan Brezilya, Kanada, Porto Riko ve Amerika Birleşik Devletleri, Asya/Okyanusya’dan Avustralya, Çin, Japonya, Kore ve Avrupa’dan da Beyaz Rusya, Belçika, Bosna-Hersek, Fransa, Rusya ve Sırbistan takımları turnuvalarda boy gösterecek.

2022 FIBA Kadınlar Dünya Kupası 21 Eylül-1 Ekim tarihleri arasında Avustralya’nın Sidney kentinde düzenlenecek. Her eleme turnuvasından sıyrılacak olan üç ülke, toplamda ise 12 ülke Dünya Kupası’nda kupa için mücadele edecek.

Eleme turnuvalarının kura çekimi 23 Kasım Salı günü İsviçre’nin Cenevre kentinde yapılacak olup FIBA YouTube kanalı üzerinden takip edilebilecek.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler