2019 FIBA Basketbol Dünya Kupasında dengeleri değiştirebilecek beş sakatlık | TB ÖZEL

(J. Prévost/L’Équipe)

Fransa yine çok kaliteli ama son yıllara göre daha mütevazı bir kadroyla Çin’e geliyor. Son dönemde birçok büyük turnuvanın en önemli üç favorisinden biri olarak turnuvaya başlayan Fransa bu sefer bu sınıfta gösterilmiyor. Hazırlık döneminde Thomas Heurtel ve Adrien Moerman’ın sakatlanması Fransa’nın işini daha da zorlaştırdı.

Elinde Nando De Colo, Evan Fournier, Nicolas Batum gibi önemli skorerler, Rudy Gobert/Vincent Poirier gibi atlet ve iyi savunmacı pivotlar bulunan Fransa için tutkal görevini görecekti Moerman. Kariyerinin en iyi sezonlarından birini Anadolu Efes formasıyla geçiren ve bu aşamada özgüveni iyice yüksek olan Moerman’ın yaşadığı aşil sakatlığı Fransa’nın planlarını bozdu.

Hazırlık maçlarında çok iyi olmamasına rağmen Fransa rotasyonunun en önemli oyuncularından biri olarak görünen Moerman yarattığı dış şut tehdidiyle Gobert’i pota altında rahatlatabilecek ve savunmada gereken sertliği parkeye yansıtabilecek bir isimdi. Pınar Karşıyaka’nın yeni transferlerinden Amath M’Baye Moerman’ın yokluğunu kapatmaya çalışacak. Moerman’dan daha atlet oyuncu olan M’Baye, işin oyun bilgisi ve form yönünde Moerman’dan çok aşağı noktada. İlk grup aşamasında zorlanmasını beklemediğimiz Fransa için asıl problemli bölüm ikinci tur olacak. Çapraz grubunda Avustralya, Litvanya, Kanada gibi tehlikeli takımlar bulunan Fransa ikinci turda Moerman’ın yokluğunu derinden hissedebilir.

Adrien Moerman/Fransa

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler