2019 FIBA Basketbol Dünya Kupasında dengeleri değiştirebilecek beş sakatlık | TB ÖZEL

fiba.basketball

EuroBasket 2017’de dördüncü sırayı alarak birçok kişiyi şaşırtan Rusya, Çin’e çok eksik kadroyla geliyor. Takımın yıldızlarından Alexey Shved ve Timofey Mozgov’un yanı sıra görev adamlarından Dmitry Khvostov, Dmitry Kulagin ve Joel Bolomboy da bu turnuvada forma giyemeyecek. Takıma etki olarak düşünülünce Shved’in yokluğu turnuvadaki en önemli sakatlık olabilir.

Shved Avrupa’nın son dönemde yetiştirdiği en önemli yeteneklerden biri.  Dönem dönem bencil oyun tarzı sebebiyle eleştirilerin odağı olsa bile Shved, EuroBasket 2017’de muhteşem basketbol oynamıştı. Takımın skor yükünü çeken Shved aynı zamanda dev pivot Mozgov’u da birçok kez en doğru yerde topla buluşturmuştu. Turnuvayı 24.3 sayı, 5.9 asist ortalamalarıyla noktalayan ve en iyi beşe seçilen Shved belki de tüm kariyerinin en verimli 15 gününü Rusya milli takımıyla geçirmişti.

Rusya birbiriyle oynamaya alışık ve birbirini iyi tamamlayan kadroya sahip. Ancak özellikle Shved’in yokluğu Avrupa dördüncüsünün elini Çin’de epey sıkıntıya sokacak. Türkiye’deki turnuvada Shved’in mutlak liderliğiyle fark yaratan Rusya için yeni bir lider arama zamanı. Muhtemelen bu role Sergey Karasev soyunacak. Ancak Karasev’den Shved etkisi beklemek hayalcilik olur. Shved’in hücumdaki varlığına bağımlı gözüken Rusya’nın Dünya kupasında işi gerçekten zor.

Alexey Shved/Rusya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler