1998 doğumlu Rodions Kurucs, THY Euroleague’de ilk kez sahne aldı!

C7sX002W0AAh9gcTHY Euroleague’de normal sezonun sonuna doğru geliyoruz. 28.hafta maçları dün akşam itibariyle sona erdi. Gözler artık son iki haftada oynanacak olan karşılaşmalarda. Dün akşam dört maç oynandı ve bunlardan biri de Barcelona Lassa ile Kızılyıldız arasındaydı. Sahadan 67-54 galip ayrılan Barcelona, Kızılyıldız’a ağır bir darbe vurdu ve son iki hafta öncesinde Darüşşafaka Doğuş’un ümitleri tekrar tazelendi.

Play-off şansı kalmayan Katalan ekibinin kadrosunda dün akşam bir NBA prospect vardı. 1998 doğumlu Letonyalı forvet Rodions Kurucs, THY Euroleague’deki ilk dakikalarını Kızılyıldız karşısında aldı. DraftExpress’in 2017 Mock Draft listesinde 20.sırada bulunuyor ve ilk turdan seçilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Letonyalı oyuncu, Sırp ekibi karşısında üç dakika yirmi saniye sahada kaldı. Bu süre içerisinde de 2 sayı bulan Kurucs, THY Euroleague kariyerindeki ilk sayılarına imza attı.

VEF Riga’da yetişen Kurucs, sakatlığı sebebiyle geçtiğimiz Aralık ayından düzenlenen Gençler Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemedi. Barcelona II forması ile bu yıl çıktığı 21 karşılaşmada  9.5 sayı-2.6 ribaund-1.4 asist ortalamaları yakaladı. Kendisi ile yaklaşık iki yıl önce yaptığımız röportaja da buradan ulaşabilirsiniz.

https://twitter.com/ARAAlexGozalbo/status/845402879397695488

 

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler