Collet: “Bireylere bakarsak, hiç oynamamıza bile gerek yok”

Bu akşam oynanacak ULEB Eurocup Finali ilk karşılaşmasının öncesinde NTVSPOR’dan İsmail Şenol’un sorularını yanıtlayan Strasbourg Başantrenörü Vincent Collet, takımının şampiyonluk şansını ve rakibi Galatasaray Odeabank’ı değerlendirdi.

Beklenmedik bir şekilde finale çıkan Strasbourg’un final yolunun kolay olduğunu belirten Collet, Galatasaray’a oynayacakları iki karşılaşma için “İlk olarak önceki turlara oranla iç sahada daha iyi basketbol oynamamız gerektiğini düşünüyorum. Çünkü muhtemelen Galatasaray’a karşı İstanbul’da, Trento ya da Novgorod’a karşı yaptıklarımızı yapamayacağız. Biz Abdi İpekçi’yi çok iyi biliyoruz. Ben orada çok bulundum ve özel bir atmosfer olacağını biliyorum. Bu yüzden bizim için ilk maç çok önemli. Galatasaray çok iyi bir takım ve finalin favorisi. Ancak finaldeyseniz, favori olup olmamanın bir anlamı var mı, emin değilim.” ifadelerini kullandı.

Galatasaray’ın oyuncu kadrosuyla ilgili de övgü dolu sözler sarfeden Collet, “Bireylere bakarsak, hiç oynamamıza bile gerek yok. Ancak basketbol bir takım sporu. Eğer bir arada oynamayı başarırsak, iyi savunma yaparsak, ki bu serinin kilidi savunma olacak, son maçlara oranla en azından daha iyi şut atmayı başarabilirsek, en azından bir şansımız olur. Galatasaray’ın bazı oyuncularının durduramayacağımızı biliyoruz. Fakat onları sınırlandırmayı hedefliyoruz.” şeklinde konuşarak rakibine saygı duyduğunun ipuçlarını verdi.

Son olarak Galatasaray’ın Başantrenörü Ergin Ataman’la olan rekaebtiyle ilgili de Fransa ve Türkiye Milli Takımları üzerinden bir değerlendirme yapan Collet, “Milli takım maçlarında bizim favori olduğumuzu kabul ediyorum. Fakat şimdi de Galatasaray favori. Şimdi sadece farklı bir sonuç olmasını umuyorum, çünkü son eşleşmede favori takım kazanmıştı.” dedi.


Kaynak: NTVSPOR

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler