Alfonso Reyes: “#LigaEndesa %100 sağlık garantisi olmadan başlarsa yasal haklarımızı kullanacağız”

ABP Başkanı Alfonso Reyes, Liga Endesa’nın %100 sağlık garantisi olmadan başlarsa oyuncuların yasal haklarını kullanacağını söyledi.

Marca’ya konuşan İspanya Profesyonel Oyuncular Birliği Başkanı (ABP) Alfonso Reyes, Liga Endesa‘nın %100 sağlık garantisi olmadan başlaması halinde kendilerinini ve oyuncuların yasal haklarına başvuracaklarını açıkladı.

Liglerin potansiyel başlama tarihi hakkında da konuşan Reyes’in açıklamaları şu şekilde:

“Eğer ACB ve kulüpler, herkesin sağlığı için %100 veya %100’e yakın bir garanti vermeden sezonu devam ettirme kararı alırsa oyuncular önlemlerini alacak ve yasal haklarını kullanacak. Biz de onları destekleyeceğiz. Henüz açıklığa kavuşturulmamış birçok değişken var. Her hafta durumu yeniden incelemek zorundayız ve çoğu oyuncu için ilk şeyin sağlık olduğu çok açık. Bu bir grip değil. Sizi yok ediyor, ölümcül! Bu bir oyun değil, maalesef deneyimlerimden biliyorum. 

En uygun senaryoda bile sezon öncesinin 20 ile 30 gün arası süreceği unutulmamalı. Eğer lig Mayıs ortasında başlayacak olursa sezon 10 Temmuz’da sona erecek. ACB, oyuncuların kontratlarının son tarihine kadar baskı yapmaya niyetli. Fakat oyuncular asla 10 Temmuz’dan sonra oynamayı düşünmüyor.”

Reyes, coronavirus’ü geçtiğimiz günlerde atlatmıştı.


Kaynak: Marca

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler