Dainius Adomaitis: “İlk maçta rugby oynadık, bugün temas bile edemedik” #FIBAWC

Litvanya Başantrenörü Dainius Adomaitis, hakem kararlarının tartışıldığı Fransa mücadelesinin ardından basın toplantısında hakemlere ateş püskürdü.

Mücadeleyi 78-75 ile kaybeden Litvanya’da Dainius Adomaitis, hakemlerin performansını ağır bir şekilde eleştirirdi ve turnuvadaki hakem yönetimini istikrarsızlıkla suçladı.

Litvanya koçu Dainius Adomaitis’in açıklamaları şu şekilde:

İlk maçta Avustralya’ya karşı rugby oynadık, ikinci maçta temas bile edemedik. Bu kahrolası bir şaka. Bu basketbol değil, bu bir sistem değil. Neden VAR’a (video yardımcı hakem) sahipler? Zeki olmanız gerekmiyor, dürüst olmanız gerekiyor. Maçı durdur ve gidip bir bak: Maçta neler oluyor? Oyuncular bütün yazlarını, iki ay boyunca aileleri olmadan geçirdiler. Bunun karşılığında hiçbir ücret almadılar, onlara büyük saygı duymak gerek ama birilerinin bu oyuna saygı duyası yok. Bu kahrolası bir şaka.

İki Avrupa ülkesinin mücadelesini üç Güney Amerikalı hakemin yönetmesiyle ilgili gelen soruyu da yanıtlayan koç:

Teşekkür ederim. Bu soru için teşekkür ederim! Bunun için çok zeki olmanız gerekmiyor, sadece üç Avrupalı hakem verin. Ama bunu FIBA’ya sormalısınız.

Maçın son bölümünde Rudy Gobert, Jonas Valanciunas’ın serbest atışı sırasında kurallara aykırı bir şekilde çembere temas etti ancak hakemler pozisyonla ilgili herhangi bir düdük çalmadı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler