Biz kovaladık Avustralya kaçtı; yenilgiyi önleyemedik! #olympics

2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda bugün ikinci maçına çıkan Potanın Perileri, Avustralya karşısında iyi ve güçlü bir oyun ortaya koyup, her ne kadar mağlubiyete direndiyse de son periyotta rakibine 61 – 56 skorla mağlup oldu. Temsilcimiz, bu maç sonucuyla birlikte turnuvadaki ikinci yenilgisini almış oldu. 

Karşılaşmanın ilk sayıları maçın başlamasından yaklaşık iki dakika sonra başarılı oyuncu Nevriye Yılmaz‘dan geldi. Tempolu başlayan mücadelede rakibinin iki sayılık basketine cevap veren isim Leilani Mitchell‘in asistiyle Elizabeth Cambage oldu. Nevriye Yılmaz – Işıl Alben ikilisi takımına hücumda sertlik kazandırmaya çalıştığı sırada savunmada rakibine istediği sertliği koyamadı ve yaklaşık bir buçuk dakika içerisinde 5 – 0’lık bir seri yedi. (7 – 2) Geriye düştüğümüz bu sırada Işıl Alben ve Lara Sanders‘ın katkılarının yanında tecrübeli oyuncu Nevriye Yılmaz‘dan gelen üçlükle Türkiye, periyot bitimine bir dakika kala 10 – 13 öne geçti. Avustralya’nın durduramadığı Işıl Alben, art arda sayılar bulurken; rakip ekip son sayılarını Marianna Tolo ile bularak ilk periyotu 12 – 15 geride kapattı.

İlk periyotun sonunda hızlı bir geri dönüş yakalayan Potanın Perileri, ikinci çeyreğe de fırtına gibi başladı. Nevriye Yılmaz ve Işıl Alben‘den gelen dur durak bilmeyen sayılarla Türkiye, farkı altı sayıya kadar çıkardı. (12 – 18) Skorda geri düşen Avustralya, oyuncusu Tessa Lavey‘den gelen 5 – 0’lık seri ile yeniden ayağa kalktı ve son durumu 17 – 18’e getirmeyi başardı. Kızışan karşılaşmada Lara Sanders ile sayılar üretmeye devam eden Türkiye, son olarak Işıl Alben ile sayı bulmasının ardından yaklaşık iki dakika kadar skor üretemedi. Tessa Lavey ile hanesine sayı yazdırmaya devam eden Avustralya, Nevriye Yılmaz – Lara Sanders ikilisinden gelen sayıları engelleyemedi ve ilk yarıyı 26 – 29 geride kapattı.

rio2016.com
rio2016.com

İkinci yarının ilk sayıları Avustralya’da Elizabeth Cambage‘in serbest atışından gelirken; Türkiye cephesinde ise Lara Sanders, takım arkadaşı Bahar Çağlar‘ın asisti ile takımına ilk sayıları kazandıran isim oldu. Skor bakımından durgun bir üçüncü çeyreğin yaşandığı sırada Avustralya ekibinden gelen tam 9 – 0’lık seri oyunun dengelerini değiştirdi. Bir an da öne geçen Avustralya’nın araya fazla fark atmaması için gaza basan Potanın Perileri’nde Lara Sanders, art arda değerli sayılar bularak takımına nefes aldırmayı başardı. Son periyota başa baş bir şekilde giren takımlardan Avustralya, 43 – 41 skorda üstünlüğü elinde bulundurdu.

Üçüncü periyotun bitiminde on yedinci sayısına ulaşan başarılı oyuncu Lara Sanders, son çeyreğe de sayıyla başlayan isim oldu. Sanders’ın skorda temsilcimize eşitlik kazandırmasının ardından Avustralya cephesinde başarılı oyuncu Elizabeth Cambage, art arda bulduğu sayılarla takımına 6 – 0’lık seri kazandırdı. Heyecanın arttığı karşılaşmada Avustralya, hücumda istediği gibi bir oyun sergilerken, maçın bitimine son beş dakika kala 55 – 47’yi gösterdi. Durmak, yorulmak bilmeyen Lara Sanders ve Nevriye Yılmaz ile hücumda etkin bir oyun yakalamak isteyen ay yıldızlı ekip, son üç dakikaya girilirken farkı üç sayıya kadar indirmeyi başardı. (59 – 56) Maçta yirmi ikinci sayısına ulaşan ve takımının en etkili ismi haline gelen Elizabeth Cambage de yorulmayan bir diğer isimlerden. Cambage, takımının altmış birinci ve son sayısını atmasıyla beraber karşılaşmadan 61 – 56 skorla galip olarak ayrılan taraf Avustralya oldu.

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 12 – 15
  2. çeyrek: 26 – 29
  3. çeyrek: 43 – 41
  4. çeyrek: 61 – 56
Geri1 of 2

Direndik ancak sonunu getiremedik!

1 Yorum

  1. TAKIM OLARAK HÜCUMDA SORUNLARIMIZ VAR. AYRICA TAKIMIMIZIN KAPASİTESİYLE DE ALAKALI BİR DURUM BU. MADALYA HEDEFİ KOYMAK GÜZEL AMA BENCE BİRAZ GERÇEKÇİ OLMALIYIZ. SONUÇTA AVUSTRALYA DA DÜNYA SIRALAMASINDA 2. OLAN BİR TAKIM. GÜCÜMÜZ YETMEDİ DESEK DAHA İYİ OLUR.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler