2023 Dünya Kupası Elemeleri’nde son perde | Gruplarda son durum

FIBA 2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri‘nde son maç penceresi bugün start alıyor.

2023 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde altıncı ve son maç penceresine girilirken, üç bilet hala sahibini bekliyor. Finlandiya, Letonya, Almanca, Yunanistan, Slovenya, Fransa, Litvanya, İspanya ve İtalya’nın yaz sonunda düzenlenecek kupa için yerlerini garanti altına aldığı elemelerde geriye kalan üç koltuk için aktif olarak yarışını sürdüren sekiz ülke gruptaki son iki maçlarını oynayacak.

Dünya Kupası
fiba.basketball

Günün üç maçla geçileceği K Grubu’nda biletlerden birisinin bu akşam sahibini bulma ihtimali mevcut. Saat 22.00’de başlayacak olan maçta Karadağ, Bosna Hersek’i deplasmanda mağlup ederse bu gruptan Dünya Kupası’na katılım hakkı kazanan Fransa ile Litvanya’nın ardından üçüncü ve son takım olacak. Bosna Hersek’in kazandığı senaryoda ise biletin sahibi, 26 Şubat Pazar günü oynanacak son grup maçlarının ardından belli olacak.

Dünya Kupası
fiba.basketball

Yine bu akşam üç mücadelenin sahne alacağı L Grubu’nda ise düğümün ilk maçların sonrasında çözülme ihtimali bulunmuyor. Gürcistan, İzlanda ve Ukrayna’nın yarıştığı son Dünya Kupası bileti için takımlar son maç gününü beklemek zorunda. Ancak bununla birlikte Ukrayna, bu akşam İtalya deplasmanında kaybettiği takdirde matematiksel olarak kupada yer alma şansını yitirecek.

Dünya Kupası
fiba.basketball

Müsabakaları yarın oynanacak I ve J gruplarından birinde ise sonuç çoktan belli olmuş durumda. J Grubu’nda ilk üçü oluşturan Almanya, Finlandiya ve Slovenya, Dünya Kupası‘ndaki yerlerini kesinleştirdi ve grupta oynanan son maçlar herhangi bir değişime sebep olmayacak.

Dünya Kupası
fiba.basketball

A Milli Basketbol Takımımızın da yer aldığı I Grubu’nda ise son koltuk hala sahibini bekliyor gibi görünse de olasılıklar Sırbistan’ın yanında. Son iki grup mücadelesinde Yunanistan ve Büyük Britanya ile karşı karşıya gelecek olan Sırplar, bu iki maçtan birini kazandığı senaryoda Asya’ya kalkan kupa uçağındaki koltuğunu garantileyecek. Millilerimiz ise turnuva hayallerine çoktan elveda dedi.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler