2021 #NBA Finalleri geçtiğimiz yıldan daha çok reyting elde etti!

Milwaukee Bucks ile Phoenix Suns arasında oynanan 2021 NBA Finalleri geçen yılın finallerinden daha çok izlendi.

ESPN’in haberine göre, 2021 NBA Finalleri geçtiğimiz yıla kıyasla daha çok reyting elde etse de 1997 yılından bu yan en az izlenen dördüncü final serisi oldu.

Altı maç süren Suns-Bucks serisi maç başına ortalama 9.91 milyon izleyici tarafından takip edildi. Bu sayı, geçtiğimiz yıldan %32 daha fazla izleyiciye ulaşıldığını gösteriyor. Geçtiğimiz sezon Los Angeles Lakers ile Miami Heat’i karşı karşıya getiren final serisi, ortalama 7.45 milyon seyirci tarafından takip edilmişti. Buna rağmen 2021 finalleri, son 25 yıl baz alındığında iyi bir reyting elde edemedi.

Lakers-Heat serisinin pandeminin etkileri nedeniyle ekim ayında oynanmış olması bu sayıları etkilemiş görünüyor. Zira, 2019 NBA Finalleri’nde karşılaşan Golden State Warriors-Toronto Raptors serisi ortalama 15.14 milyon seyirci tarafından izlenmişti. Bu yılın finallerini 2019’la karşılaştırdığımızda ise %34.5’lik bir düşüş göze çarpıyor.

Bu yılın playoff’larına bakıldığında ise ortalama seyirci sayısı geçen yıldan %35 fazla olsa da 2019 yılına kıyasla %18’lik bir düşüş söz konusu.


Kaynak: ESPN

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler