2016 Takas Dönemi sonrası değerlendirmeleri

Detroit Pistons => Tobias Harris

Orlando Magic => Brandon Jennings ve Ersan İlyasova

Orlando’nun Harris’i pek istemediğini ve takas etmeye çalışacağını geçen günkü yazıda belirtmiştim. Ancak karşılığında hiç draft hakkı almadan, kontratı bitecek Jennings ve Ersan’a tav olmaları anlamsız geldi. Magic Harris’ten kurtulduğuna sevinmiş olabilir, ancak piyasada daha iyi karşılık olabilirdi diye düşünmeden edemiyor değilim. Özellikle son gün Markieff Morris ve Jeff Green’e ve Motiejunas’a -Pistons mı verdi onu? gelecez bu takasa daha sonra- birinci tur draft hakları verildiğini görünce ucuza gittiğini söyleyebilirim.

Channing Frye’ın bir başka takasla gönderilmesi Ersan hamlesini nispeten daha anlamlı kılıyorsa da, oyun kurucusu Elfrid Payton olan ve iki numara rotasyonu daha dolu olan takımın Jennings’ten beklentisinin ne olacağını merak ediyorum.

Pistons açısından Harris sadece 23 yaşında, elinden çok iş gelen ve gelişimini sürdürürse takımın en önemli parçalarından biri olabilecek anlamlı bir risk. Üstelik Pistons’ın ligin en tercih edilen pazarlarından biri olmadığı düşünülünce, uzun vadede daha da iyi bir iş yapmış olabilirler.

Takasın görünmeyen bir diğer tarafı ise Milwaukee ve Scott Skiles aslında. Burada takım değiştiren her üç oyuncu da Bucks’da, Skiles’ın yönetiminde oynamışlardı. Harris o zamanlar Magic’e takas edilirken, onu takımda istemeyen koç -evet yine aynı isim, onu şimdi de Orlando’dan gönderen- Skiles idi. Orlando’nun koçu diğer iki eski öğrencisini ise Harris’ten daha çok tutuyor olsa gerek.

Bu takas Orlando’ya Jennings ve Ersan özelinde kısa ve uzun vadede olumlu bir geri dönüş yaratmadığı sürece Hennigan’ın hatası olarak görünecek bana. Tobias Harris Pistons’ta iyi iş çıkarırsa daha büyük bir hata olduğunu düşünecem..

2 of 12

Tobias Harris – Jennings ve İlyasova

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler