2014-2015 NBA Sezonu İncelemeleri: Toronto Raptors

hi-res-68a81e205b90e3ff850f5db1ea7d930c_crop_north

Geçen sezona Rudy Gay ile başlayıp sezon başında takasla gönderen Toronto Raptors geçtiğimiz sezonun en çok keyif veren takımlarından biriydi. 48 galibiyet 34 mağlubiyetlik normal sezon derecesi Raptors tarihinin en iyi normal sezon derecesi olarak kayıtlara geçti. Oldukça genç ve yetenekli bir nüveye sahip olan Raptors playoffun ilk turunda Brooklyn Nets’e 7 maç sonunda mağlup oldu ancak tüm kesimlerin sempatisini kazanmayı başardı.

DeMar DeRozan All-Star olmayı başarırken Terrence Ross kıyısından döndü. Valanciunas müthiş bir gelişme kaydederken Lowry ve Amir Johnson da onları izlediler.

Gidenler

John Salmons ve Steve Novak’ı takasta gönderen Raptors için bu iki oyuncunun kayda değer bir öneme sahip olduğunu söylemek güç. Yerlerine gelen oyuncular ise benche önemli katkılar sağlayabilirler.

Gelenler

Lou Williams: Hali hazırda fena bir hücum takımı olmayan Raptors için iyi bir ekleme gibi duruyor. Fakat kariyerinin imzası haline gelen istikrarsızlığı Raptors’a ne getirecek ne götürecek tam bir muamma.

Lucas Nogueira: 2013 Draftında 13. Sıradan seçilen ancak hakları sürekli el değiştiren Nogueira nihayet kendini Toronto’da buldu. Yaz ligi performansı fena gözükmese de NBA’de ne yapacağını kestirmek zor çünkü kendisinin iş ahlakıyla ilgili pek olumlu yorumlar yapılmıyor. Fiziği itibariyle iyi bir çember savunucusu olabilir ancak bu sezon Toronto’daki en önemli görevi havlu sallamak olacak.

Bruno Caboclo: Yine bir kapalı kutu daha. Bu seneki draftta Raptors’ın herkesi şaşırtan bu tercihini sahada görmeyi merakla bekliyorum.

Raptors’ın bu yaz hamlelerini bench’i derinleştirmek üzerine yaptığını söyleyebiliriz. James Johnson, Will Cherry, Jordan Hamilton ve Grer Stiemsma hamlelerinin takımı doğrudan etkileyecek hamleler olduğunu söyleyemeyiz.

Raptors’ta bu sezon cevaplanması gereken en önemli soru Kyle Lowry ve takımın geri kalanının açlığının ne kadar süreceği. Bu genç bir takım için daha az problem gibi gözükse de Kylo Lowry’in geçmişte koçlarla ve takım arkadaşlarıyla yaşadığı problemler akıllara soru işaretlerini getiriyor.

Bench’in derinleşmesinin bu sezon Doğu Konferansında işlerini kolaylaştıracağını söyleyebiliriz Lou Williams’ın yanı sıra sakatlıktan dönen Patrick Patterson ve Greivis Vasquez de kadro genişliğini yaratan faktörler olacak.

Ne Yaparlar?

Geçen sezonki derecelerini ve playoff sıralamalarını tekrarlamaları Toronto için başarı sayılır mı? Bence sayılır. Geçtiğimiz sezon üçüncü sıradan playoffa girmişlerdi bu sezon bunu tekrarlamaları demek kağıt üstünde 1-2 olacakları tahmin edilen Bulls ve Cavaliers’ın ardından en iyi takım olmaları demek. Bu da hafife alınacak bir unvan değil. Sezonu 40-50 galibiyet aralığında bitirirler.

Alper Tortop

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler