1999 jenerasyonu Türkiye sıralaması – En iyi 17 oyuncu | TB ÖZEL

alperen kurnaz

3 of 18

16. Servet Alperen Kurnaz |Hilcrest Prep

25 YORUMLAR

  1. Bu Ragıp Berke Atar arkadaşta bir Semih Erden havası seziyorum. Geleceğin basketbolunun azim ve hırstan geçtiğinin farkına varır umarım. Yaş grubunda kasıp kavuran Ahmet Can Duran ‘ ın bile önüne geçirebilecek potansiyeli var belli ki.

  2. Katılıyorum. Çok büyük potansiyel. Geçen sene yıldız erkekler türkiye şampiyonasında tek başına takımı finale taşıdı. Ama şu semih erden havalarından çıkması lazım.Çok büyük oyuncu olabilir.

  3. Çok önemli isimler diyemiyorum ancak ileride önemli isimler diyebileceğiz. Nedeni de şu: Oyuncular havaya giriyor ve yetenekleri egoları altında bir süre sonra yok oluyor. İradeli olup sadece işini yapan kazanıyor. Bugün Arda Turan olmayacağına inandığı işi yaptı ve Messi’ye asist yapıyor. Tamamen kafa yapısı ve hedefe odaklanmakla ilgili.

    • Halihazırda bu sıralamayı oluştururken gelecekte ne olabilecekleri, nerede olabilecekleri gibi hususları da dikkate aldık. Sadece mevcut performansları baz alarak yarattığımız bir liste olmadığını bilmenizi isterim.

  4. Ahmet Duran’ın geleceğinin parlak olduğunu düşünüyorum ( en önemli oyuncumuz Onuralp Bitim fakat o Huntington Prep te çokta iyi gidiyor ) çünkü saha görüşü iyi zorlama atış pek yapmıyor ikili sıkıştırmalar olsun zor durumlar olsun güzel paslar verebiliyor ayrıca smaç basmıyor bunu ben iyi bir şey olarak görüyorum en azından bilek,parmak hassasiyeti gelişir,şut atabilir şimdiki en iyi oyuncularımıza baktığımızda(4-5 numaralar) sadece savunma var ne bir şut ne de bilek hassasiyeti, sürekli smaç smaç smaç Furkan Aldemir’e şut atacaksın dediler NBA de beceremedi çünkü smaçtan başka bir şey yapmıyor, boş kalıyor potaya bakmıyor bile ya bir kafanı kaldır kendine güven arkadaş hadi Vesely gibi atletik te değilsin, DeAndre Jordan gibi atletik, alley-oop ları turnike gibi bitirebilen bir şeyde değilsin bari şut at opsiyon çoğalsın. ( savunma ve ribaund a laf edemem )

  5. VvV arkadas Ahmet’in bir tanidigi olmali ki bu kadar savunabilmis. Tam bir ogretmen edasi var yazan arkadasta. Ayrica Onuralp ve Berke oyuncu olur ama Duran bence uzamayacak ve tiknaz kalacak diger uzunlara gore pek de potansiyel degil. Yasitlarinda iyi olabilir ama bir Ragip Berke Atar gelecegi yok cocukta. Bence oyuncu da olamaz, olabilecek olsaydi bu sene pota altini domine edebilirdi. O islet gecen seneydi burada atip, tutup, yaglamakla olacak is degil. Tukurdugunuzu yalarsiniz sonra 3. sira bile cok gelir soylemedi demeyin.

  6. Tesekkurler Mehmet Kardesim ama bu adamlarin yakinlari ve yalakalari siralamadan eminim memnun degillerdir mesela bugun mentionlarinda twitterda bu siteye ait hesaba Ege Havsa falan yorum atiyor bence kendisi direkt oyununa odaklanmali bence gidip adam gibi antrenman yapmali mesela konti oynamamali hala pertevde benim gorusum tabikide

  7. sırayla onurlap bitim, barış yeniay, ragıp berke atar, muhayyim mustafa önemli oyuncu olur.
    kalanları ekstra patlama yapmazsa pek umut yok.
    ahmet can duran türkiye liginde gezmedik takım bırakmaz.

  8. Öncelikle emeği geçenlere teşekkür ederim. Gönül ister ki sadece Milli Takım ve/veya Avrupa Şampiyonası görenler dışında olan ancak gerçekten potansiyel olan 99’lular da bu listelere girebilsinler. Belki bu durumda http://www.eurohopes.com/rankings/1999 listesi gibi bir liste oluşur ve altyapıları takip eden herkesin zaten bildiği 99’lular dışındaki oyuncular da listede kendine yer bulabilir. Bilemiyorum belki de TrendBasket’in geniş listesinde bu türden 99’lular da vardır. Tekrar emeği geçenleri en içten teşekkürlerimi sunarım.

  9. Ahmet arkadaşım o dediğini yapmak o kadar kolay değil dünya çapında 99’luları izleyipte koymak demek sadece o adamlara odaklanmak gerek demek. Ancak eurohopes’tan bilgi de alsa arkadaşlar yine de veliler tatmin olmuyor. Bu sefer gidipte Doncic, Musa veya herhangi bir veli neden bu sıralamaya kötü sıradan girdi derse burası çümbüş olur bence. Zamanında bende oynadım bu oyunu ondan biliyrum. Gerek yok bence bu çocuklar bu listeye yeterince kafa harcadılar.

  10. Hakan Emiroğlu gibi bir adamı 17. sıraya koydunuz ya yazıklar olsun ne diyim size bilemedim 34.3 dakikada 30 sayı atıyor sıralamaya sonuncu sıradan koyuyorsun ömür kardeşim yazık valla 😀

  11. Anlayamıyorum!!!

    Öncelikle buradaki çekememezliği anlayamıyorum. Twitter hesabına bakıyorum herkes bir şey sallamış arkadaş farkındasınız dimi bu çocukların kendi araştırmaları sonucunda oluşan bir sıra. Kimse herhangi bir oyuncu ile uğraşacak değil göz var nizam var sıralama mükemmel ama çekemeyenler illa ki olacaktır.
    Ben olsam Ahmet Can Duran arkadaşımızı daha geriye bir sıraya atabilirdim. Ben kendi bakımımdan altyapı oyuncusu olarak görüyorum. Örneğin geçen sene esip gürleyen Ahmet bu sene çok kötü performans sergiliyor. Galiba karı kızdan başka bir şey düşünmez olmuş.
    Birileri çıkıyor twitterdan yok 2 numara ile 3 numara arasında göz var nizam var diyor takip ettiklerine bakıyorum Ahmet Can Duran’ın bütün sülalesi. Birisi çıkıyor bu kişi de Ege Havsa, Yiğit Can Saybiri bu sene izlemediniz galiba diyor. Arkadaşım ben izledim biliyorum eskiden olsa kalas denirdi ama şimdi ne denir bilmem iyi bir oyuncu olabilir sana göre ama istatistikte üst düzey bir potansiyeli yok. Ayrıca sen neden kendi oyununa bakmazsın ki? Hala genç takımdasın kendine veya hocalarına bunu nedenini sor. Burada gelipte günlerini veren çocuklara hesap sormaya kalkma ayrıca 97 sıralamasında seni o sıraya alanlar büyük potansiyel diyordu. Furkan Korkmaz gitti Ege Havsa bitti. Aynı Onuralp ve Baran Avşar gibi ikiliydiniz ama sonuç ? HÜSRAN hemde kocaman. Önce insanlar kendisine bakmalı herkese sallamadan iki sayı attı diye de Yiğit Saybir bence alınmamalıydı en doğru kararı vermiş yazar arkadaşım. Twitter’dan sallayan arkadaşlara da söylüyorum bence Ahmet Can Duran fos çıktı(!)

    • Jargonunuzu düzeltmenizi temenni ederim. Bu listeye emek veren arkadaşlar zaten içerisinde bulundukları sektör gereği eleştiriye açık olmalılar ki zaten olumsuz bir tepki vermediklerine göre de yeterince profesyonel davranıyorlar. Engin düşüncelerinizi siz de herkes gibi paylaşmakta özgürsünüz lakin kırıp dökmeden ve düzgün bir dille.

  12. 99 grubunda Onuralp , büyü hatalar yapıp ben oldum havalarına erken girmezse iyi bir Nba oyuncusu olabilir. Muhaymin gelişimini sürdürürse Nba görebilir. Cedi , onunda izleyeceği gelişim yolunu çiziyor şu anda. Bu 2 oyuncuyu ayrı yere koyalım. Kalanlardan izlediğim kadarıyla , Ragıp Berke , Burak Türsen öncelikli daha sonra Çağatay Afşar ile Barış Yeniay gelecekte A milli takım havuzuna girecek sıçramaları yapabilirler. Ahmet Can büyük bir muamma önemli pas yeteneği var , ama önce bir kilo vermesi lazım. Enis Sipahi’dende bir Şafak Edge çıkar. Bir yaş grubundan 1-2 Nba , 3-4 tanede Eurolig ayarında oyuncu çıkarırsak çok büyük başarı.

  13. 95 jenarasyonu 96 jenerasyonu 97 jenerasyonu da yapmıştınız.o gün yaptığınız sıralama ile o sıralamadaki çocukların nerelerde olduğunu da bir kıyaslarsanız yaptığınız işin doğruluğunu görmüş oluruz.bu jenerasyonlarda ilk 8 e koyduğunuz oyuncuların çoğu bi yerlere gelemedi.şu yaptığınız sıralamayı bu günki durumları ile diye açıklarsanız işin içine ulaşabileceği seviyeyi katmadan daha adilane olur kanısındayım.bu sizin fikrinizdir ve bir otoriteymiş havası yaratmanız da diğer çocuklara haksızlık eder görüşündeyim.

  14. Teşekkürler trendbasket. Sayın Beşiktaşlı’nın belirttiği gibi “şimdi nerdeler” tarzında bir bilgilendirme ayrıca güzel olur.

  15. Ben soyleyeyim 96 jenerasyonunda atakan turkoglu dedigimiz arkadas simdi sadece trendbaskette yorum atiyor bazen salliyor bazen tesekkur ediyor ama bir yere gelebilmis degil yuzyuze muhabbet edebilirsek yuzune de soylerim keske o arkadasta bir yerlere gelebilseydi ama olmuyorsa olmuyordur vardir allahim bir bildigi uzulme sonra anlarsin basketbol camiasi icin yapilan iyiligi dememis mi mevlana hazretleri.

  16. Umarım iyi yerlerde görebiliriz diyeceğim fakat keşke bizim liglerimiz iyi yerlerde olsa ve büyük işler peşinde koşsak. Daha güzel ve daha iyi bir geleceğimz olabilir.

  17. Ben yorum yapmıyacağım basketbol klup yöneticilerinden yardımcı olmalarını rica edeceğim.
    Mersinde yaşıyoruz 1999 doğumlu 7 yaşından beri basket oynayan oğlumuz var yıllardır Mersindeki klupler bizi hep kandırdı şu seçme bu seçme derken hiç bir seçmeye girdirmediler paralarımızı aldılar ve çocuğu hiç bir yere getirmediler kimseyi fazlada karalamak istemiyorum.
    Çocuğumuz 1999 doğumlu 1,98 mt. boyunda iyi derecede basket oynamakta spor lisesi son sınıfta okumaktadır. spor hayatında geleceği ile yardımcı olursanız memnun oluruz. Teşekkürler

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler