Büyük bir mucize sonunda sekizli finale adını yazdıran SIG Strasbourg, çeyrek final aşamasının en az şans verilen takımlarından biri. Buna rağmen mevcut kadro yapısı neredeyse her takıma ters gelecek şekilde kurgulanmış ve az olan şanslarını oyunu kaosa iterek yükseltmeye çalışacaklar.
Açıkçası SIG Strasbourg’un oyun anlayışına yönelik söylenecek pek fazla detay yok. Ribaundları domine eden bir takım olan Strasbourg, ikinci şans sayılarından üretme konusunda becerikli bir takım. Bunun yanı sıra savunma kaynaklı hızlı hücumlarda da üretkenlikleri oldukça yüksek. Öyle ki Strasbourg, maç başına attığı 81.9 sayının 8.2’sini çalınan toplar üzerinden buldu. Bu alanda da sekizli final takımları arasında ikinci sırada. Skor hacmi olarak ortalama bir görüntü çizen Fransız ekibi, maç başına atılan sayı kategorisinde de sekizli final takımları arasında beşinci sırada konumlanıyor.
En büyük silahı ribaundlar olan Strasbourg, maç başına 36.8 ribaund ortalamasıyla sekizli final takımları arasında en çok ribaund alan ikinci takım. Maç başına aldığı 14.5 hücum ribaunduyla da bu alanda zirvede. Öyle ki Fransız devi, son 12 maçta 10’un üzerinde hücum ribaundu aldı ve hücum esnasında söz konusu olan ribaundların yüzde 38’ini almayı başardı. Bu da onları ribaund oranında zirveye taşıyor.
Ekmeğini taştan çıkarmak
Maç başına 26.1 üçlük denemesinde 9.4 isabet bulan Strasbourg, sekizli final takımları arasında en az üçlük bulan ikinci takım. Yüzde 36.1 isabet yüzdesiyle de bu alanda beşinci sırada konumlanıyorlar. Set oyununda üretme konusunda sıkıntılar yaşayan Fransız ekibinin çıkış yolu birebir oyunlar ve isabetsiz şutlar sonrası alınan hücum ribaundları. Koç Lassi Tuovi’nin öğrencileri, Bonzie Colson, Brandon Jefferson ve DeAndre Lansdowne üçgeninde hücumlarını şekillendiriyor. Bu üçlüye zaman zaman Jaromir Bohacik ve Ismail Wainright gibi forvetler de eşlik ediyor. Maça etki eden oyuncu sayısı arttığında da işler hâliyle daha kolay oluyor.
Birebir hücum etme anlayışının hâkim olduğu Fransız ekibi, maç başına 19.3 asist yapıyor ve bu alanda sekizli final takımları arasında altıncı sırada. Maç başına 10.8 top kaybetmeleri ise bu anlamda pozitif bir değer. Zira SIG Strasbourg, 1.8 asist/top kaybı oranıyla bu alanda da etkileyici bir veri yakalamış durumda.
Atletik bir takım olan Fransız ekibi, hücum eden takımlar için işleri rahatlıkla zorlaştırabiliyor. Ancak rakip takım topu dolaştırdığı zaman adam ve alan paylaşımında problemler yaşayan kırmızı beyazlılar, bu sıkıntıyı aşabildikleri ölçüde topu dolaştıran rakiplere karşı söz söyleyebilecek konuma gelebiliyor.
Pas kanallarından ziyade eldeki toplara müdahale etmeye meyilli oyuncu sayısı daha fazla olan Strasbourg, maç başına 8.4 top çalıyor ve bu alanda sekizli final takımları arasında ikinci sırada. Bu özellikleriyle Tenerife’nin top yönlendiricilerine büyük sıkıntı çıkarmayı planlayan Fransız ekibi, undersize kaldıkları boyalı alan eşleşmelerine hangi oyuncudan yardım getireceğine de doğru karar vermeli. Böylelikle düşük olan şanslarını belli oranda yükseltebilsinler…