Konyaspor logosu kulübe yeni borçlar getirdi; karmaşa CAS’ta çözülecek #TBL

Türkiye Basketbol Ligi ekiplerinden Konyaspor Basketbol, logosu nedeniyle kulübe ait olmayan borçları ödemek zorunda bırakıldı, karmaşa CAS’a taşındı.

FIBA, borçları nedeniyle faaliyetlerine son veren Torku Konya Basket’in borçlarını kulübün devamı saydığı Konyaspor Basketbol’a yönlendirdi ve kulübe yaklaşık 1 milyon lira tutarında maddi yük bindi. Konu hakkında CAS’a başvuru yapan Konya ekibi, eğer başvurusundan kulüp lehine bir netice alamazsa Torku Konya Basket’in eski oyuncuları Josh Mayo ve Aleksander Rasic’in borçlarını ödemek zorunda kalacak.

Kulübün logosunda bulunan “çift başlı kartal” simgesi, kulübe bu borçları getirdi. Zira Torku Konya Basket’in logosunda da aynı figür yer alıyordu ve bundan yola çıkarak FIBA, Konyaspor’u Torku Basket’in devamı saydı ve alacaklarını tahsil edemeyen oyuncuları bu kulübe yönlendirdi.

Bunun üzerine Mayo ve Rasic’in avukatı da Konyaspor aleyhine FIBA’ya başvuruda bulundu. Torku Konya Basket ile Konyaspor’un aynı takım olduğunu iddia eden basketbolcuların temsilcisi, alacakların Konyaspor tarafından ödenmesini istedi.  Bu istek FIBA tarafından kabul edildi ve Konyaspor’a transfer yasağı verilirken oyuncuların alacaklarının da ödenmesi istendi.

Oyuncuların avukatı, Konyaspor Basketbol’u Torku Konya Basket’in devamı sayarken aynı salonda maçlarını oynamaları, iki takımın da adında Konya ibaresinin yer alması ve logolarında çift başlı kartal sembolünün yer almasından ötürü bu kanıya vardığını FIBA’ya yaptığı itirazda bildirdi.

Konyaspor yönetimi FIBA ve BAT’ın almış olduğu bu kararı Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi yani CAS’a götürme aşamasında.  Konyaspor iddialara karşı; “Şehri temsil eden bütün takımların isminde Konya bulunduğu, Çift Başlı Kartal simgesinin Selçuklu Devleti’ne ait olduğu ve Konya’da belediye dahil olmak üzere yüzlerce kurum tarafından kullanıldığı, FIBA kurallarına uygun tek salonun Selçuklu Belediye Salonu olduğu ve bu yüzden aynı salonun kullanılmasının bir zorunluluk olarak görülmesi gerektiği” tezleri üzerinden iki takımın farklı takımlar olduğunu ve birbirinin devamı niteliği taşımadığını savunacak. Aynı sosyal medya hesaplarının kullanılmasının ise basketbolu takip eden kitleye daha hızlı ulaşabilmek için yapıldığını ifade etmeye çalışacak.

İlgili davanın CAS’tan ret neticesi alması durumunda diğer alacaklıların da Konyaspor’a geleceğinden maddi yük daha da artacak. Bu durumda Türk basketbolunda bir takımın daha kepenk kapatışına şahit olabiliriz.


Kaynak: Konya Yenigün

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler