Kış saati uygulamasının kaldırılacağının bugün Resmi Gazete’de yayımlanan bir bildiriyle resmileşmesi, THY Euroleague ve NBA başta olmak üzere birçok spor karşılaşmasının başlangıç saatini belirleyecek.

Saatlerin geri alınmayacak olması Türkiye’nin Londra’nın Greenwich semti baz alınarak belirlenen evrensel saatin üç saat ilerisinde kalmasına sebep olacak. Bu da NBA maçlarının ve Türkiye dışında gerçekleşecek tüm karşılaşmaların başlama saatinin bir saat ileriye kaymasına zemin hazırlayacak.

NBA’in resmi sitesi başta olmak üzere birçok sitede NBA maçlarının saat bildiriminde kullanılan ET (Doğu Saati, GMT -5) ifadesi, bundan böyle ABD ile Türkiye arasındaki saat farkının yedi yerine sekiz saat olduğunu belirtecek.

Örnek vermek gerekirse:

  • NBA Karşılaşmasının Başlama Saati (ET): 19.00
  • TSİ (Kış Saati, GMT +2): 02.00
  • TSİ (Yaz Saati, GMT +3): 03.00

THY Euroleague ve Avrupa’daki diğer turnuvalar içinse durum başka türlü işleyecek. Orta Avrupa Saati (CET) adı verilen bir sistemle maç saatlerini yayımlayan Euroleague’in resmi internet sitesinden Türkiye saati ile maç saatlerini okumak şu şekilde mümkün olacak:

  • Euroleague ve Diğer Avrupa Turnuvalarındaki Karşılaşmaların Başlama Saati (CET): 19.00
  • TSİ (Kış Saati, GMT +2): 20.00
  • TSİ (Yaz Saati, GMT +3): 21.00

Kemal Rutkay Özcan

İletişim: [email protected] Twitter: krutkayozcan

Website:

Bir yorum Yaz

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir