#BSL Heyecan dolu yeni sezonda yer alacak tüm takımların kesinleşen kadroları! | 16/17

Basketbol Süper Ligi (@basketsuperligi)
Basketbol Süper Ligi (@basketsuperligi)

*Kadrosunu görmek istediğiniz takım için lütfen aşağıdaki takım ismine tıklayınız.

*Ana sayfaya dönmek için galeri sayfalarındaki başlıklara tıklayınız.

*Kulüp logoları takımların resmi Twitter hesapları üzerinden temin edilmiştir.

*Daha önce Türkiye’de forma giymiş oyuncuların istatistiksel değerleri çoğunlukla Basketbol Süper Ligi’nde ulaştıkları değerler olmakla birlikte bazı oyuncular özelinde TBL değerlerini de ifade etmektedir.

*”Önceki sezon” ifadesi oyuncunun 2015/2016 basketbol sezonunda forma giydiği kulübü tanımlamaktadır.

Oyuncu isminin yanındaki (*) simgesi oyuncunun kontratında opsiyon bulunduğunu ifade etmektedir.


Kadrosunu görmek istediğiniz takıma takım ismi üzerindeki bağlantılara tıklayarak ulaşabilirsiniz.

Akın Çorap YGBSAnadolu EfesBanvit BKBest Balıkesir Basketbol KulübüBeşiktaş Sompo JapanDarüşşafaka DoğuşDemir İnşaat BüyükçekmeceFenerbahçe BasketbolGalatasaray OdeabankMuratbey Uşak Sportifİstanbul BBSK Pınar KarşıyakaRoyal Halı GaziantepRönesans TED Ankara KolejlilerTOFAŞTrabzonspor Medical Park

Geri1 of 17

#BSL Kesinleşen kadrolar – 2016/2017

32 YORUMLAR

  1. Henüz daha çok taze de olsa, altında uzun süre yorumların yapılacağı, kadrolar hakkında tartışmaların eksik olmayacağı yeni sezon..
    İlk büyük transferi de Darüşşafaka yaptı.
    Takımlara şimdiden başarılar.

  2. Aslında basketbolun futbol gibi tutunamamasının bir sebebide bu kadro olayları. yaz ayındayız ama kadrolar bomboş. Her sene sil baştan. Ufak takımlarda hemen hemen hiç genç ya da iyi türk oyuncu yok. (San Emeterio v.b ) Taraftarlar oyunculara genel olarak bağlanamıyorlar (Quaresma v.b) Tabi bunda Nba gerçeği de var maalesef. Vesely’yi sevmeyenimiz yoktur eminim ama gitti gidecek diye düşünmeyen de yoktur. En azından kontratlar uzun ömürlü olsa hem oyuncular için da güvenilir olur ortam. Hem de takımlar daha akıllıca karar vermek zorunda kalır. Oyuncu o takıma çok çok üst düzeyse de büyük takımlar ciddi miktarlarda bonservis verirler. Takım oyuncuda ki başarısının hakkıya aldığı o bonservis parasıyla da daha da iyi potansiyelli balıklar için fazla olta atabilir. Büyük takımların 12. oyuncusu bir alt seviye takımların yıldızı olacak kalitede neredeyse. Böyle ortamda ne yarışma olur ne de çekişme. Haliyle kimse de izlemek istemez.

  3. Yıllardır bu işi takip ediyorum vardığım kanaat bunlar bu işi beceremiyor, bilmiyor yada kendi menfaatlerini kendi çıkarlarını öncelikli olarak koruyarak takımları bitirme noktasına getirdiler kadro kurmak bu kadar zor olmamalı bunu zormuş gibi bize yansımaları da hiç etik değil.

  4. Bir şeylere ünvanlar ve gösterişli isimler vermeye çok meraklıyız…. Sanıyoruz ki gösterişli isimlerle ifade edilen kaliteye yalınızca isimlerle ulaşabilip içini doldurabiliyoruz! Göterişli bir isim dikkat toplamak için ilk etapta pazarlama açısından iş yapar ama sonra? Süreklilik lazım, pazar payını koruyup genişletmek lazım, ürünü geliştirmek lazım vs …… Şu anda basketbolumuzda Anadolu kulüplerimizin sponsorluklarını kaybettiklerini ve belirsizlikler olduğunu görebiliyoruz. Bunları uyarı sinyalleri olarak değerlendirmek lazım!….. “Avrupanın en rekabetçi ligi” ne demek? Kendi kendimizi mi kandırıyoruz? Bu ünvanlarla Avrupada başarı kompleksimizi mi tatmin ediyoruz? Yoksa bu ifadeler bizi Avrupada farklı bir konuma mı oturtuyor? Ya da en önemlisi bu en rekabetçi ligin yüksek rekabet ortamının ateşinde pişen gençlerimiz A milli seviyede tozu dumana mı katıyorlar?
    Sponsorlar yaptıkları katkıların getirdikleri ile götürdüklerine bakarlar. Memnun değiller ise desteklerini çekerler o zaman da çözülmeler başlar ve sizin marka değeriniz zarar görür. En rekabetçi lig iddianız havada kalır! TBF bu markayı “spor=futbol” zihniyetine rağmen yıllarca uğraşarak planlı bir şekilde yarattı. Şimdi bu planları yeni şartlara göre güncelleme zamanı geldi… Daha fazla gecikmeden bu yapılırsa harika olacaktır…. Bu yapılırken Avrupada çok takımla boy göstermek ve sponsorları bu şekilde ikna etmek stratejisi yerine belki Avrupa kupalarındaki takım sayıları ve iddialı olma durumları revize edilip altyapılardan yetişen gençlerimizin süre alıp pişecekleri takımların sponsorlukları ön plana çıkartılabilir diye düşünmekteyim. Tabii ki her kupada bir iki takımımız olacak ve iddialı da olacaklardır. Ancak bunun yanında en az 4-5 lig takımımız da minimum yabancı maksimum genç yerlilerden oluşacak şekilde planlama yapılmalı. Bu takımların sponsorları da ülke basketboluna ve gençliğe verdikleri hizmetleri ile kamuoyunda ön plana çıkartılmalı. İnanıyorum ki genç yeteneklerin oluşturduğu takımlar da saygı göreceklerdir. Bütçeleri de doğal olarak mütevazi olması gerekir. Yüksek rakamlarla gençleri tembelliğe itmenin anlamı yok!….Yoksa mevcut şekliyle devam edildiği takdirde sponsorlar ve kaynaklar menajerlerin elinde verimsiz bir şekilde harcanıp gidecekler…. Daha güzel günlere dileklerimle….

  5. uşak berkayı aldı yazmamışsınız harangodynin menajeri daçkada kalıcağını açıkladı banvitin transferleri yazılmamış antepte şuan tek oyuncu bile yok bu hataları düzeltin bence ayrıca redding daçkada falan kalmadı.

    • Merhaba,

      Biz bu bilgileri takımların genel menajerlerinden alıyoruz. Onların yoğunluğu sebebiyle veya ekipteki ufak hatalar sebebiyle bazen sıkıntı olabiliyor.

      Diğer kaynaklardan daha güvenilir bilgi aldığınızda bizi de DM yoluyla bildirebilirseniz biz de yine genel menajerlerden onaylatabiliriz. İlginiz için çok teşekkür ediyoruz.

  6. Bizim ilk önce alt yapılarda oynayan oyuncularımızın mental gelişimleri ile ilgili çok çaba göstermemiz gerekli. 17-22 yaş bandında olan oyuncular aileler veya menajerler tarafından eğer ki biraz yetenekli ise hemen NCA, NBA draftı veya Avrupanın önemli kulüplerine pazarlamanın yolları aranıyor. Bu oyuncular 2-3 yıl çok iyi parada alıyorlar. Sonra Bir bakıyorlar ki o takımlarda kendilerinden çok çok daha yetenekli ve çalışkan sporcular olduğunu farkedince büyük hayal kırıklığı yaşayarak maalesef kendilerinin çok yol kat etmeleri gerektiğini anlayarak öz güvenlerini kaybediyorlar. O takımlara giderken dünya onların etrafında dönüyor. Fakat gerçeğin öyle olmadığı anlaşıldığında geriye tam bir enkaz kalıyor. Bu oyuncuyu 25-26 yaşından sonra yeniden ayağa kaldırmak spora sıfırdan bir genç yetiştirmekten daha zordur. Çünkü o süreçlerde yanlış alışkanlıklar edinilmesi ve bol miktarda para da kazandığı için o sporcuyu yeniden istim üzerine getirmek deveye hendek atlatmak kadar zordur. O yüzden alt yapıları olan külüplerimiz federasyon ile iş birliği yaparak oyuncuların gelişimi açısından yeni yöntemler geliştirmeleri gerekmektedir. Bu hem külüplerimiz ve hemde ülke basketbolumuz açısından kesinlikle yapılması gereken bir hamledir. Ayrıca futbola naklen yayın gelirinden gelen para gibi olmasa da en azından o doğrultu da çalışmalar yapılarak külüplerin mali açıdan güçlendirilmesi gerekli. Birde sponsorlukların kısa vadeli değilde daha profesyonel olarak ve uzun vadeli (en az 5-10 yıl gibi) yapılması gerektiğine inanıyorum.

    • Ncaa, sporcu-öğrenci orada para kazanamaz, menajeri olamaz vb kuralları olan amatör sporcu-öğrenci organizasyonudur, tespit edilirse Ncaa kanunlarına takılır, sistem dışı kalır, saygılar.

    • Sn Uğur NCAA konusunda eksik bilgileriniz olduğunu görüyorum…. Sanırım NCAA organizasyonu hakkında biraz araştırma yapmanız gerekiyor…. Internette herşey mevcut… Bunun yanında ülkemizdeki vizyon ve realiteler menajerler ve ailelerin ifade ettiğinizin tam aksine NCAA’e gitmeme yönünde hareket etmiş olduklarıdır… Son iki yıldır ülkemizdeki çıkmazı gören aileler bu yolu denemeye çalışıyorlar… Ancak NCAA öyle hadi kalk gidelim tarzında bir yol değil…. Öğrenci sporcu (student athlete) olmanız gerekiyor. Dikkat edin öğrenci kelimesini bile sporcunun önüne koymuşlar… Bizde ise biraz potansiyeli olan genç yetenekler daha yıldızlar seviyesinden akademik eğitimden koparılıyor… Bizdeki vizyon da bu! NCAA’ya gidecek olan bir genç okul derslerinin yanında ciddi anlamda ingilizce öğrenmeli… bu ise 3-4 yıllık bir süreç… Hadi gidelim ile olmuyor. Bu yüzden önümüzdeki sezon direk ABD’de üniversiteye başlayıp NCAA’da oynayacak olan Ömer Faruk ülkemiz sisteminden çıkan istisnalardan biri. Bunun yanında geçen sezon Efes’ten NCAA’nın önemli konferanslarından The Big East konferansına direk giden Erten Gazi diğer bir istisna. Hatta Big East konferansının resmi sitesinde akademik başarı gösteren sporcu öğrenciler listesine daha ilk yılından ismini de yazdırabilmiş… Bu yıl Ömerle giden diğer 2-3 gencimizi de akademik ve sportif yönden takip edeceğiz… Çünkü oradaki sistem hem sahada hem de sınıfta sınırlarınızı zorlayan ve geliştiren bir ekol… Keşke biz de bize uygun bir versiyonunu ülkemizde yaratmış olabilseydik… Çocuklar da buralarda gelişseydi !…

      • Tok , ac olanin halinden anlamadigi gibi Egitimsiz taraftarda, sporcu egitimimini anlamasi, hele kabul etmesi cok zor,, sabahtan salona gir aksama kadar spor yap, sporcu isen isin bu, bide gencsen herkes off yaparken sen yine salondan cikmamalisin; psikoloji neymis, mental -ruhsal-kisisel gelisim neymis, seklinde bir sporcu anlayisi ile hangi ufuklara yelken acariz bilmem fakat curumus sistem dislileri arasinda ezilmis18 yasina gelmis ve bosluga dusmus bir sporcu yakini olarak uzulmekten baska bisey elimden gelmedigi icin bunu yazdim” saygilar

    • Selamlar,

      Beşiktaş Sompo Japan takım kadrosuna yazarken Galatasaray Odeabank’tan silmeyi unutmuşum, gerekli düzeltmeyi yaptım; teşekkürler.

  7. Merhaba, Can Uluğtekin’in “biz bu bilgileri tamimlarin genel menajerlerinden aliyoruz” aciklamasini okudum. Bu bağlamda soyleyecegim seyi yapmak biraz daha zor olabilir ama bu cok begendigim ve 3 yildir her yaz takip ettigim köşenin euroleague versiyonu da yapilsa cok hos olabilir. Cok up-to-date olmasa bile yorum yazanlarin da katkilariyla oldukca takip edilesi bir yeni kose acilabilir diye dusunuyorum.

    Guzel icerik ve site icin tesekkurler 🙂

        • Merhaba

          TED Kolejliler’in 2016/17 sezonu için kadro çalışmalarına devam ettiği ve birkaç yerli oyuncu ile anlaşma sağladığı bilgisine sahibiz fakat henüz resmileşmiş bir durum yok. Tamamen yerli ve genç oyunculardan oluşacak bir kadro kuracaklarını ifade edebiliriz.

          Sevgiler

  8. TED’in SBL’de devam etmesi şımarıklıktan başka bir şey değildir. Buna nasıl izin veriliyor ? Resmen her hafta bir takım bay geçecek. Koskaca bir sezonu böyle rezil etmeye kimin hakkı var ???

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler