ASVEL, deplasmanda Monaco’yu yenerek yarı final serisinde 1-0 öne geçti | VIDEO

Fransa Basketbol Ligi’nde yarı final heyecanı dün oynanan tek maçla devam etti. Normal sezonu lider tamamlayan Monaco, beşinci ASVEL’e evinde 73-67 kaybederek seride 1-0 geri düştü.

DJ Cooper’ın asistleriyle ilk çeyrekte sonuca giden Monaco’ya Casper Ware başta olmak üzere çeşitli oyuncularının dış atışlarıyla cevap veren ASVEL, başa baş geçen ilk çeyreği 18-16 önde kapattı. Ev sahibi ekip ikinci çeyreğin ilk bölümünde rakibini skorda yakalamayı bildi. Çeyreğin takip eden bölümünde takımlar savunma sertliklerini artırıp birbirlerine kolay sayı şansı vermezken, Amara Sy ve Jamal Shuler’in etkili oyunlarıyla devreyi 33-31 önde geçen Monaco oldu.

İkinci yarının başında aradaki farkı sekiz sayıya kadar çıkartan Monaco, rakibinin Ware ve Charles Kahudi önderliğinde farkı azaltmasına karşı koyamadı. Yine de mücadeleden kopmayan Monaco, son on dakikaya sadece bir sayı farkla (47-46) geride girdi. Son periyodun başında üstünlük sıkça el değiştirirken Jean-Charles Livio’nun art arda kaydettiği sayılarla farkı açmayı başaran ASVEL, bu andan sonra ortaya etkileyici bir takım oyunu koyarak üstünlüğün rakibine geçmesine izin vermedi.

Karşılaşmadan 73-67 galip ayrılarak seride 1-0 öne geçen ASVEL’de maçın kahramanı, (6/9) saha içi isabetiyle 19 sayı, 8 ribaund ve 1 asist üreten Charles Kahudi olurken, (6/11) üçlük isabetiyle 21 sayı kaydeden Casper Ware de galibiyete büyük katkı sağladı.

Öte yandan Monaco cephesinde maçı 15 sayı ve 5 asistle kapatan Jamal Shuler‘in çabaları galibiyet için yeterli olmadı.

Serinin ikinci karşılaşması 24 Mayıs Salı akşamı TSİ 21:30’da yine Monaco’nun ev sahipliğinde oynanacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler