Fenerbahçe’de Final Four yolundaki ilk adım başarılı!

Euroleague Kadınlar’da çeyrek final mücadelesinde grubunu lider tamamlayarak yerini alan Fenerbahçe, Polonya temsilcisi Wisla Can-Pack’i Metro Enerji Salonu’nda konuk etti. Çekişmeli geçen mücadelede zaman zaman geriye düşse de hata yapmayan sarı lacivertliler, eşleşmenin ilk karşılaşmasında 79-70 galip ayrılarak önemli bir avantajı ele geçirdi.

Birsel Vardarlı, Quinatra Hollingsworth, Jantel Lavender, Alexandria Quigley ve Marissa Coleman beşiyle karşılaşmaya başlayan temsilcimiz ilk hücum şansını elde ederken ilk sayılarını da Coleman ile buldu. Karşı tarafta ise Polonya temsilcisinin gerek hücumda, gerekse savunmada gösterdiği sert ve tempolu performans maçın önemine yakışır nitelikteydi. Pota altında Lavender ve Hollingsworth’le bulduğumuz sayılara karşı ritmini bozmayan Wisla Can-Pack, iyi bir mücadele gösterse de top kayıplarına engel olamadı. Polonya temsilcisi, üst üste yaptığı top kayıplarına sitem edercesine bulduğu iki üç sayılık isabetle skorda bir anda öne geçen taraf olmayı başardı. Açılan fark, Dikeoulakos’a molayı aldırtırken moladan sarı lacivertlilerin top kaybı ve rakibinin basketi esnasında yaptığı faulle dönmesi kontrolü kaybetmemize de yol açtı. Rakibine 10-0’lık seri tanıyan Fenerbahçe, Verameyenka’nın kritik anda bulduğu üçlükle başlayan serisiyle karşılık verirken ilk çeyrekte de skorda 22-22 denge getirdi.

İlk çeyreğin sonunda elde ettiği basket-faul ile 2+1 şansını değerlendiren Olcay Çakır, ikinci çeyrekte de skora başlangıcı yapan isim oldu. İkinci çeyreğin başlarında temsilcimiz, Lavender ile pota altından oynanan ikili oyunlarla skorda öne geçerken rakibini de hata yapmaya sürükledi. Karşı cephede ise Wisla Can-Pack, Ouvina’nın bulduğu üçlüklerle maça tutunurken temsilcimizi durduramayınca, çareyi üst üste fauller yapmakta aradı. İki takımın da skor yüzdelerinin düştüğü bölümde hissedilen agresiflik artarken oyuna giren Lavender suskunluğu bozan isim oldu. Son dakikalarda çok iyi bir savunma performansı gösteren temsilcimiz bu çeyrekte rakibine sadece on sayı attırarak soyunma odasına 40-32 önde girdi.

Fenerbahçe Basketbol (@FBBasketbol)
Fenerbahçe Basketbol (@FBBasketbol)

Soyunma odasından dönülürken üçüncü çeyreğin ilk hücumunu kullanan temsilcimiz, hızlı bir başlangıç yaparak pota altında Lavender ile bulduğu sayılarla farkı ilk kez çift hanelere çıkardı. Sarı lacivertliler ritmini yakalamışken Koç Dikeoulakos’a çalınan teknik faul dahi gösterilen iyi performansı bozamadı. Quigley ve Lavender arasında oynanan alışılmış ikili oyunlar bu kez Lavender’ın asistinde Quigley’in sayısıyla gelince Wisla Can-Pack koçu da molayı aldı. Moladan temsilcimiz top kayıplarıyla geri dönerken gösterdiği savunma performansıyla rakibinin farkı kapamasına da şans tanımadı. Ancak sonrasında tıkanan hücumuna ilk çeyrekte yakalanan serinin mimarı Olcay ile çözüm bulmaya çalışan sarı lacivertliler, top kayıplarına yine engel olamadı. Polonya temsilcisinin pes etmeyerek gösterdiği reaksiyonla geçen çeyrek de 54-50 ile Fenerbahçe önderliğinde sonuçlandı.

Final çeyreğinde ilk hücum Wisla Can-Pack’ten gelirken bu hücumda elde edilen sayılar farkı tek topa kadar indirdi. Rakibinin gösterdiği alan savunması karşısında hücumda ritmini bulamayan sarı lacivertliler; Wisla Can-Pack, bulunan üçlük isabetin ardından skorda çok uzun süre sonra öne geçince mola almak zorunda kaldı. Moladan Marissa Coleman’ın üçlüğüyle dönen Fenerbahçe, aradığı ateşi buldu ve coşan taraftarı da arkasına alarak çeyreğin geri kalanı adına ilerleyen senaryoyu bozdu. Pota altındaki etkinliğini tekrar ele geçiren sarı lacivertliler, Birsel Vardarlı’nın farkı ona çıkaran üçlüğüyle rakibine molayı aldırttı. Moladan da etkili oyununu sürdürerek dönen temsilcimiz, Kaptan Birsel’in asistleri, top çalması ve sayılarıyla farkı da açtı. Evinde hata yapmayarak son çeyrekte taraftarına iyi bir oyun izleten Fenerbahçe rakibini 79-70 geçerek seride 1-0 öne geçmeyi başardı.

Fenerbahçe Basketbol (@FBBasketbol)
Fenerbahçe Basketbol (@FBBasketbol)

Bireysel istatistikler

live.fibaeurope.com
live.fibaeurope.com
live.fibaeurope.com
live.fibaeurope.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler