Zenit, Thomas Heurtel ile yollarını ayırdı

Son iki sezonda Zenit formasını terleten Thomas Heurtel, takımdan ayrıldı.

2022 yılında Zenit’e katılan Thomas Heurtel’in Rusya macerası sona erdi. Zenit, resmi X hesabından yapmış olduğu paylaşımla Thomas Heurtel ile yollarını ayırdığını duyurdu.

Eylül 2022’de takıma katılan Heurtel, Rus ekibinde geçirdiği 2 sezon boyunca toplam 90 maça çıktı. Tecrübeli guard, 1211 sayı ve 699 asistle kulüp rekoru kırdı.

Kasım 2022’de oynadığı Samara’ya karşı 16 asistle kendi rekorunu kıran Fransız oyuncu, burada Süper Kupa, Kondrashin ve Belov Kupası, Rusya Kupası finalisti başarılarını elde ederken Birleşik Lig’de bronz madalya sahibi oldu.

2014-2017 yılları arasında Anadolu Efes forması ile ülkemizde de oynamış olan deneyimli oyun kurucu, oynadığı 3 sezon boyunca 194 maçta forma giydi. Heurtel’in ülkemizde başarıları şu şekilde: 2 kez Türkiye Ligi All-Star, 1 kez Türkiye Ligi asist kralı, 1 kez Türkiye kupası sahibi, 1 kez Süper Kupa ve 1 kez Türkiye ligi MVP’liği

Fransa Basketbol Federasyonu (FFBB), Fransız oyuncuların Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle Rus kulüplere satışını yasaklamıştı. Bu kararı ihlal eden Thomas Heurtel, Zenit kulübüne transfer olduğundan beri milli takım formasını giyememekte.

Geçtiğimiz sezonda 42 maça çıkan Thomas Heurtel, maç başına 13,8 sayı, 2,4 ribaund ve 7,5 asist ortalaması yakalamıştı.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler