Anadolu Efes galip, Fenerbahçe Beko mağlup | EL’de dün neler oldu?

Turkish Airlines EuroLeague’de yedinci hafta dün oynanan maçlarla start aldı.

EuroLeague’de yedinci hafta heyecanı dün başladı. Altı maçın oynandığı akşamda temsilcilerimiz Anadolu Efes ve Fenerbahçe Beko da sahaya çıktı.

İlk sahne alan temsilcimiz Anadolu Efes oldu. Sahasında Zalgiris Kaunas’ı konuk eden Efes, maçta bir ara farkı 18 sayıya kadar çıkardığı maçın uzatmalara gitmesini engelleyemese de uzatma bölümünün ardından galibiyeti cebine koyarak iki maçlık yenilgi serisine nokta koydu.

Efes’in bu kritik galibiyetinde yıldızlaşan isim Will Clyburn’dü. Anadolu Efes formasıyla çıktığı son iki Kaunas maçında 17 ve 19 sayı atan Clyburn, bu karşılaşmada da 20 sayıya imza attı.

Fenerbahçe Beko ise zorlu Partizan deplasmanındaydı. Maça harika bir başlangıç yaparak Nigel Hayes-Davis’in ilk yarıdaki 21 sayılık rüya performansıyla soyunma odasına önde giren temsilcimiz, ikinci yarıda ciddi ritim kaybeti.

Yine de karşılaşmayı son topa kadar taşıyan Fenerbahçe, Tyler Dorsey’nin kullandığı toptan faydalanamayınca sahadan 85-84’lük mağlubiyetle ayrıldı ve dört maçlık kazanma serisini Sırbistan’da bıraktı.

Dolu dolu geçen akşamın sürpriz galibiyeti Olympiacos’u deplasmanda Codi Miller-McIntyre’ın son saniye basketiyle deviren Baskonia’dan gelirken sansasyonel bireysel performansa imza atan isim Facundo Campazzo oldu. Real Madrid’in Bologna’yı 100-74 mağlup ettiği maçta 18 sayı, 6 ribaund, 11 asist ve 3 top çalmayla oynayan Campazzo, 39 verimlilik puanına ulaşarak kariyer rekorunu kırdı.

Günün sonuçları:

  • Olympiacos 74 – 75 Baskonia
  • Anadolu Efes 86 – 82 Zalgiris Kaunas
  • Maccabi 93 – 90 Bayern Mini
  • Partizan 85 – 84 Fenerbahçe Beko
  • Olimpia Milano 83 – 52 Valencia Basket
  • Real Madrid 100 – 74 Virtus Bologna

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler