Fenerbahçe Beko, namağlup unvanını İspanya’da bıraktı

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague altıncı hafta maçında Barcelona’ya konuk oldu.

Turkish Airlines EuroLeague altıncı hafta mücadelesinde Fenerbahçe Beko, Barcelona ile karşı karşıya geldi. Aynı zamanda Jan Vesely’nin takımdan ayrıldıktan sonra Fenerbahçe’ye karşı ilk maçı olması ve Katalan ekibiyle sorunlu bir dönem geçiren Nick Calathes’in eski takımına karşı oynayacak olması açısından ayrı bir önem taşıyan karşılaşmanın sonucu ne yazık ki temsilcimiz için umduğu gibi olmadı.

Fenerbahçe Beko maça savunmada sağlam bir giriş yaparak rakibine ilk üç dakikada sayı vermedi ve 0-6’lık seriyle öne fırladı. Ancak kısa bir süre içerisinde toparlanan Barcelona, 8-8’de skoru dengeye getirdi. Temsilcimiz ilk çeyrekten 10 sayıya ulaşan Johnathan Motley’nin performansıyla önde kalmaya devam etse de periyot sona ererken üstünlük rakibimize geçti: 21-19.

https://twitter.com/TrendBasket/status/1588618481729409024

İkinci çeyreğin ilk dakikalarında top kayıpları biraz canımızı sıksa da Fenerbahçe bunu sınırlamayı ve oyunun içinde kalmayı sürdürdü. Dimitris Itoudis, biraz Wilbekin’in faul problemi biraz da Edwards & Melih ikilisinden umduğunu bulamaması sebebiyle periyodun büyük bölümünü Metecan’ın üç numarada yer aldığı uzun bir beşle oynamayı tercih etti. Ne yazık ki temsilcimiz bu sefer de uzunlar konusunda faul sorunu yaşadı.

Johnathan Motley, Devin Booker ve Tonye Jekiri üçlüsünün ikişer faule ulaştığı devreyi Barcelona, Laprovittola’nın 4/6 dış atış isabet yüzdesinin de katkılarıyla 39-36 önde kapattı.

https://twitter.com/TrendBasket/status/1588621773129805824

İkinci yarıda henüz üç dakika geride kalmadan hem Motley hem de Jekiri üç faule ulaşınca tablo temsilcimiz için biraz daha karanlık bir hale büründü. Yay gerisinden ritimli atmaya devam eden Barcelona, çeyrek ortasına doğru tabelayı 50-42’ye getirdi. Katalanların oyun üstünlüğünü iyiden iyiye ele geçirmesiyle de final periyoduna 62-49 gidildi.

Fenerbahçe, kenardan gelen Melih ve Şehmus’un ortaya koyduğu enerjiyle son çeyreğe ritimli bir başlangıç yaparak farkı kısa süre içerisinde yedi sayıya çekmeyi başardı. Geri dönüşüne devam eden sarı lacivertliler, 55 saniye kala Melih’in attığı üçlükle farkı iki sayıya indirdi. Temsilcimiz maçı son pozisyona da getirdi ancak Motley’nin fark üç sayıyken potaya atak etmesi mücadelenin skorunu belirledi: 81-80

Nicolas Laprovittola, 26 sayı kaydederek EuroLeague kariyer rekorunu egale etti ve Barcelona galibiyetinde başrolü oynadı. Fenerbahçe’de ise Johnathan Motley 23 sayıyla takımın en skorer ismi oldu. Onu 11’er sayıyla Melih Mahmutoğlu ve Marko Guduric takip etti.

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 21-19
  2. çeyrek: 39-36
  3. çeyrek: 62-49
  4. çeyrek: 81-80

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler