TOFAŞ, İzmir’den galibiyetle dönüyor!

Basketbol Süper Ligi’nde dördüncü haftanın açılış mücadelesinde Pınar Karşıyaka ile TOFAŞ karşı karşıya geldi.

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi‘nin dördüncü haftanın açılışı İzmir’de Mustafa Kemal Atatürk Karşıyaka Spor Salonu’nda yapıldı. Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ arasında oynanan mücadeleyi TOFAŞ, 72-83‘lük skorla kazandı.

Mücadeleye hızlı bir giriş yapan Karşıyaka, Mc Collum’ın önderliğinde istediği şansları bulunca maça 5-0’lık skorla girdi. Bu dakikalarda İzmir ekibi, Tofaş potasına rahatlıkla gitmeyi başardı. Hemen ardından TOFAŞ, istediği savunma ve hücum performansını gösterince oyunu dengelemeyi başardı. İlk çeyreğin büyük bir bölümünde karşılıklı basketler gelince oyun uzun bir süre dengeli ilerledi. Maça hücumda hızlı başlayan Ufuk Sarıca’nın öğrencileri, periyodun sonuna doğru hücum verimliliği düşünce ilk çeyrek 13-21 TOFAŞ üstünlüğüyle sona erdi.

Maçın başlangıcında TOFAŞ potasına kolayca gidebilen İzmir ekibi, bu bölümde istediği şekilde potaya gidemedi. Dış şutlarda da istediği isabeti bulamayınca maçta fark ilk defa çift hanenin üzerine çıktı. Karşıyaka, ikinci periyotta TOFAŞ’ın etkili savunmasına hücumuyla karşılık veremedi. İkinci periyotta verimsiz hücum eden Karşıyaka’nın hücumda yaptığı top kayıpları, TOFAŞ hızlı hücumlarını tetikledi. İzmir ekibinde maçın başından bu yana ritme giremeyen McCollum ve Jaylon Brown, çeyreğin sonuna doğru biraz da olsa hareketlense de Karşıyaka, soyunma 28-41 odasına geride girdi.

Karşıyaka’dan Jaylon Brown ve Vittorio Brown, ikinci yarıya hücumda oldukça istekli başladı. Özellikle Vittorio Brown’ın istekli oyunu farkı çift hanenin altına indirse de Rob Gray’den üst üste gelen 8 sayı farkı çift hane düzeylerinde tuttu. Ardından Jaylon Brown sahneye çıktı ve fark tekrar çift hanenin altına indi. TOFAŞ, bu dakikalarda oyunun ritmini Pınar Karşıyaka’ya verdi. Hücumda ve savunmada toparlanan Bursa ekibi, Rob Gray’ın harika oyunu ve Tyler Ennis’in olgun ve sakin oyunuyla farkı tekrar açtı. Üçüncü çeyrek TOFAŞ’ın 49-62‘lik üstünlüğüyle bitti.

Son periyotta Karşıyaka, hücumdaki kötü gidişatı değiştirmek için kısa beşe döndü. Kısalan rakibini pota altında cezalandırmak isteyen Tofaş, cezayı kesemedi. Böylelikle Ufuk Sarıca’nın bu kararı maçın gidişatını değiştirmiş oldu. Taraftarı da arkasına alan İzmir ekibi farkı tek topa kadar indirmeyi başardı. Savunması alarm veren TOFAŞ, 2-3 alan savunmasına dönünce Karşıyaka’yı biraz da olsun durdurabildi. Bunun sonucunda Bursa ekibi, farkı az da olsa açtı. Maçın sonuna doğru iki takım da hücumda biraz sıkıştı. Bu noktada maç McCollum – Gray düellosuna döndü. Bu düelloda istediğini alan taraf TOFAŞ’ın yıldız ismi oldu. Maçın büyük bir bölümünü önde sürdüren TOFAŞ, bu zorlu mücadeleden galip ayrılmasını bildi.

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 13-21
  2. çeyrek: 28-41
  3. çeyrek: 49-62
  4. çeyrek: 72-83

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler