Steve Kerr saldırı hakkında konuştu: ”Suskunluk anlarından çok yoruldum, yeter”

Dün gece Texas’taki bir okulda silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırıda 21 kişi hayatını kaybetti.

NBA‘de dün gece Dallas Mavericks ile Golden State Warriors arasında serinin dördüncü maçı oynandı. Hemen öncesinde ise Uvalde kentinde bir ilkokulda silahlı saldırı gerçekleşti. 14’ü çocuk, toplamda 21 kişinin hayata gözlerini yumduğu saldırı hakkında Koç Steve Kerr bir konuşma yaptı.

Maçla alakalı herhangi bir soru yanıtlamayacağını söylerken tüm bu yaşananlara artık dur denilmesinin çağrısında bulundu.

Suskunluk anlarından çok yoruldum

”Basketbol hakkında konuşmayacağım. Son altı saat içinde takımda bir şey değişmedi. Bu gece de aynı şekilde oynayacağız. Herhangi bir basketbol sorusuna gerek yok.

Antrenmandan ayrıldığımızdan beri 14 çocuk öldürüldü. Buradan 400 mil ötede. Ve bir öğretmen. Son 10 gün içinde Buffalo’daki bir süpermarkette yaşlı siyahların öldürüldüğünü gördük. Güney Kaliforniya’da kiliseye giden Asyalıların öldürüldüğünü gördük. Şimdi de okulda öldürülen çocuklar.

Ne zaman bir şeyler yapacağız? Ben artık yoruldum. Buraya çıkıp yıkıma uğramış ailelere başsağlığı dilemekten çok yoruldum. Gerçekten çok yoruldum. Üzgünüm. Suskunluk anlarından çok yoruldum. Yeter!

Şu anda 50 tane senatör var. Meclisin birkaç yıl önce kabul ettiği, ateşli silah satışlarında kişinin geçmişinin taranmasını ön gören HR8 kanunu için oy vermeyi reddeden. İki senedir orada duruyor. Oy vermemelerinin tek bir sebebi var: Gücü ellerinde tutmak!

O yüzden Mitch McConnell’a ve şiddet, silahlı okul saldırıları ve süpermarket saldırıları hakkında bir şey yapmayı reddeden tüm senatörlere soruyorum. Size soruyorum: Güce yönelik arzunuzu çocuklarımızın, yaşlılarımızın ve kiliseye giden insanlarımızın önüne mi koyacaksınız? Çünkü tam olarak öyle görünüyor.

Her hafta bunu yaşıyoruz. Yani, bu işten bıktım artık. Bu gece burada bir maç oynayacağız. Ancak buradaki herkesten şunu dinlemesini istiyorum. Bunu yaşayan kişi sizin çocuğunuz, torununuz ya da anneniz, babanız, kız veya erkek kardeşiniz olsa nasıl hissediyor olurdunuz?”

Buna karşı hissizleşemeyiz

”Buna karşı hissizleşemeyiz. Burada oturup bu haberleri okuduktan sonra bir suskunluk anı yaşayıp ‘Bastır Dubs!’ ya da ‘Haydi Mavs!’ diyemeyiz. Yapacağımız şey bu. Gidip bir basketbol maçı oynayacağız. Ve Washington’daki 50 senatör bizi rehine gibi tutacak.

Politik görüş fark etmeksizin Amerikalıların %90’ının ‘geçmiş taraması’nı istediğinin farkında mısınız? %90! Oy kullanmayı reddeden Washington’daki 50 senatör tarafından rehin alınmış durumdayız. Hem de bizim, Amerikan halkının, bunun olmasını istemesine rağmen. Oy vermeyecekler çünkü gücü ellerinde tutmaya devam etmek istiyorlar!

Acınası! Yeter artık!”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler