#NBA’de Yılın Koçu belli oldu: Monty Williams!

NBA’de Yılın Koçu ödülünün sahibi Phoenix Suns Başantrenörü Monty Williams oldu.

NBA’de bir diğer bireysel ödül daha sahibini buldu. Dün Nikola Jokic’in MVP seçilmesinin ardından, Yılın Koçu ödülüne layık görülen isim de belli oldu. Phoenix Suns’ın başında yer alan Monty Williams, NBA’de 2021-22 sezonunun en iyi koçu seçildi.

2019 yılında Phoenix Suns’ın başına geçen Monty Williams, geldiğinden beri istikrarlı şekilde takıma ivme kazandırdı. Takıma ilk geldiği sezonda, bir önceki yılı 19 galibiyetle tamamlamış Suns’ın sezonu 34 galibiyetle bitirmesini sağlayan Williams, bu sayıyı geçtiğimiz sezon 51’e, bu sezon ise 64’e taşıdı. Monty Williams yönetimindeki Phoenix Suns 2021-22 sezonunu en yakın rakibinden sekiz galibiyet farkla lider tamamladı.

50 yaşındaki koç bu sezon NBA All-Star’da LeBron Team’in çalıştırıcılığını da yaptı. Başarılı çalıştırıcı Phoenix Suns tarihinde Mike D’Antoni’nin ardından bu başarıya ulaşan ilk koç oldu.

Phoenix Suns şu an Batı Konferansı Yarı Finalleri’nde Dallas Mavericks ile 2-2 berabere durumda. Serinin beşinci maçı bu gece saatlerinde Suns’ın sahasında oynanıyor olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler