Egehan Arna’nın triple-double’ı, Beşiktaş Icrypex’i galibiyete taşıdı! #BSL

ING Basketbol Süper Ligi’nde 20. hafta karşılaşmasında Beşiktaş Icrypex, evinde Semt77 Yalova Basket’i ağırlıyor.

Beşiktaş Icrypex ilk beşi: Rondae Hollis-Jefferson, Ercan Osmani, Furkan Haltalı, Egehan Arna, Kenan Sipahi

Semt77 Yalovaspor ilk beşi: Wendell Williams, İlkan Karaman, Ergi Tırpancı, Marcus Lee, Luka Rupnik

Karşılaşmaya ev sahibi Beşiktaş Icrypex, muhteşem başladı desek yeridir. Üst üste bulduğu basket faullerin yanı sıra yayın gerisinden de isabetler bulan ev sahibi ekip üçer üçer saymaya başladı. Adeta alev alan Beşiktaş Icrypex, rakibinin saha içinden isabet bulmasına izin vermezken, televizyon molasına 16-1’lik üstünlükle gitti. Konuk ekip Semt77 Yalovaspor’un ilk saha içi isabeti, ilk çeyreğin bitimine 03:53 dakika kala Roberto Gallinat’tan geldi. 18-1’lik seri yakalamış olan Beşiktaş Icrypex, rakibinin biraz toparlamasından sonra ritim bulmasına izin vermedi ve skoru çeyreğin bitimine 02:37 dakika kala 24-6’ya getirdi ve rakibine mola aldırdı. İkinci mola sonrası farkı kapatmasa da farkın açılmasına izin vermeyen Yalova temsilcisi, ilk çeyreği 31-15 geride kapattı.

Takımının ilk saha içi isabetine imza atan Roberto Gallinat, ikinci çeyreğe 5-0’lık seri ile başladı ve takımını tek haneli farkın kıyısına kadar getirdi. Etkili hücum performasına devam eden ve faullerde almaya başlayan Gallinat, ikinci çeyreğin üçüncü dakikasında farkı tek haneli sayılara kadar indirdi. Televizyon molasına kadar karşılıklı sayılarla geçilen dönemden sonra, mola dönüşü ritim yakalayan ev sahibi Beşiktaş Icrypex, yakaladığı 8-0’lık seri ile farkı 18 sayıya kadar çıkardı. Egehan Arna’nın liderliğinde hücumda yakaladığı ritmi devam ettiren siyah beyazlı ekip, ilk yarıyı 20 sayı farkla 55-35 önde tamamladı.

Beşiktaş Icrypex, adeta bıraktığı yerden devam etti. Ercan Osmani’nin üç sayılık isabeti sonrası Sportmenlik dışı faul ile de sayılar bulan ev sahibi ekip, skoru 60-35’e getirirken farkı 25 sayıya kadar çıkardı. Çeyreğin başında yakaladığı tempoyu devam ettiren siyah beyazlı ekip, çeyreğin bitimine altı dakika kala farkı 29 sayıya kadar çıkardı. Bir ara çeyrek içinde 29 sayı farkla geri düşen Semt77 Yalovaspor gelen mola sonrası toparlandı tam 17-2’lik seri ile farkı 14 sayıya kadar düşürdü. Rotasyona gittikten sonra büyük bir seri yiyen Beşiktaş Icrypex, tekrar ilk beş oyuncularını oyuna soktu ve son çeyreğe 16 sayı farkla 74-58 önde girdi.

Son çeyreğe etkili başlayan ekip, Konuk ekip Semt77 Yalovaspor oldu. Bi ara 29 sayı farkla geri düşen, sonrasında ise bu çeyreğe 16 sayı farkla başlayan konuk Yalova temsilcisi, etkili hücum performansının yanında savunmada da sertliğini arttırınca farkı tek haneli indirmenin kıyısına geldi. Hücumda sayı üretmekte çok zorlanan Beşiktaş Icrypex, son çeyreğin ilk yarısında sadece dört sayı üretebildi. Büyük bir geri dönüşe imza atan Semt77 Yalovaspor, televizyon molasına sadece 10 sayı geride girdi. Mola dönüşünde uzun süredir aradığı sayıyı bulan konuk Yalova temsilcisi, farkı tek hanelere indirdi. Farkın tek hanelere inmesinden sonra Ercan Osmani ile kendine gelen Beşiktaş Icrypex farkı tekrar 12 sayıya kadar çıkardı. Son onlara girilirken tekrar farkı sekize indiren Semt77 Yalovaspor, kalan farkı bir türlü eritemedi ve sahadan 94-85 mağlup ayrıldı.

Beşiktaş Icrypex’te Egehan Arna 17 sayı, 12 ribaund, 10 asistle ile kariyerinin ilk triple-double’ına imza atarken, konuk ekipte Roberto Gallinat 28 sayı, üç ribaund, bir asistlik performansı galibiyete yeterli olmadı.

Çeyrek Sonuçları:

  1. Çeyrek: 31-15
  2. Çeyrek: 24-20
  3. Çeyrek: 19-23
  4. Çeyrek: 20-27

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler