Hapoel Holon: Benzinli araba misali | #BasketballCL

Basketbol Şampiyonlar Ligi Sekizli Final’de mücadele edecek olan Hapoel Holon, çeşitli başlıklar altında bu yazımızda.

İsrail devindeki eksileri, artıları, doğruları, yanlışları gibi temel kalıpları çeşitli parametreleri kılavuz edinerek anlatmaya çalıştık. Stefanos Dedas’ın öğrencileri, playoff aşamasında temsilcilerimiz Pınar Karşıyaka ve TOFAŞ’ın da boy gösterdiği I Grubu’ndan lider olarak çıktı ve sekizli final bileti aldı. Geç kurulan bir kadro ve düşük bütçesine rağmen parkeye “A planı”nı en iyi yansıtan takımlardan biri olan Hapoel Holon, geldiği noktayı da bu uygulama başarısına borçlu.

CJ Harris’in yönlendirdiği hücumlarda özellikle forvetlerin topsuz koşularını kullanan Holon, rakip takımların savunma kurgusuna göre ikili oyun, forvetlerden penetre ve köşe üçlüğü gibi varyasyonları da daha az olsa da kullanabiliyor.

championsleague.basketball

Tüm bunların yanında Holon’un göz ardı edilemeyecek bir defosu var… Çembere atakları rahat savunabilen takımların kilidini açmakta zorlanıyor. Dik bir yokuşu çıkmaya çalışan benzinli araba gibi düşünebiliriz. Engebeler ve zorluklar karşısında kontak kapatacak kadar sıkıntı yaşayan İsrail ekibi, bu tip kriz anlarında genellikle CJ Harris’in eline bakıyor. Yay gerisi performansı şahane olmayan Hapoel Holon, hücum maçlarında sorun yaşamasa da mücadelenin yüksek olduğu maçlarda sertlik dozajıyla ters orantılı olarak verimliliği de düşüyor.

Bu genel bir bakıştan sonra gelin Holon’u olumlu olumsuz sıralaması gözetmeden çeşitli başlıklar altında incelemeye devam edelim…

Geri1 of 6

Hapoel Holon: Benzinli araba misali

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler