Paul George gitti, Russell Westbrook ne yapacak, takas yolları mı göründü? | Köşe yazısı

Paul George, 2018 yılında Oklahoma City Thunder ile dört yıl 137 milyon dolar değerinde kontrat imzalamıştı. 7 Temmuz, Oklahoma şehri için Paul George Günü ilan edilirken yeni sezonda gösterdiği performans PG13’ü franchise oyuncusuna dönüştürmüştü. Russell Westbrook’la yakaladığı uyum, perimetre savunmasındaki etkinliği ve unutulmaz bireysel performanslarıyla adı MVP yarışında anılan George, geçtiğimiz gün LA  Clippers’a takaslandı. Dört draft hakkı, Danilo Gallinari ve Shai Gilgeous Alexander paketi OKC’nin olurken, Kawhi Leonard’la anlaşmasının üstünden 45 dakika geçen LA Clippers, Paul George’u takıma dahil etti. Doğal olarak herkesin ilgi odağı Clippers cephesinde. Peki kariyerinde üçüncü kez yıldız takım arkadaşının takımdan gidişine tanık olan Russell Westbrook için sırada ne var?


Bu sorunun cevabı gerçekten de karmakarışık. James Harden’ın gidişinden sonra Kevin Durant’le birlikte takımı sırtlayan Westbrook, KD’nin yüzük hedefi için Golden State Warriors’a gidişiyle takımda tek kalmıştı. Indiana Pacers’ın gayet makul bir takas paketiyle Paul George’u Oklahoma’ya göndermesi, yıldız oyun kurucu için de yeni bir başlangıcın habercisiydi. Ancak bazı kaynaklar George ve Westbrook birlikteliğinin yalnızca bir sezon süreceğini ve 2018 yaz arasında George’un Los Angeles Lakers’la anlaşacağını söylüyordu. Ama tıpkı Kawhi ve Lakers iddialarında olduğu gibi bunda da yanıldılar ve George, maksimum kontratla Oklahoma City Thunder’da kaldı. 2018/19 sezonunda şehrin ve takımın lideri olması Westbrook tarafından da tasdik edilen yıldız forvet, kendisinin adı verildiği güne 38 saat kala LA Clippers’ın yeni oyuncusu oldu.

Bu hamle sırasında OKC’nin Bradley Beal, Jrue Holiday ve Pascal Siakam üçlüsünden birisini takıma katması bekleniyordu ancak Genel Menajer Sam Presti’nin istediği asetleri alamaması nedeniyle istenilen yıldız alınamadı. Clippers’ın draft hakları ve iki ortalama oyuncusu Presti için daha makul göründü. Tabii bu durum en fazla Russell Westbrook’u etkiledi. Takımdan takasını istediği konuşulan Westbrook için en ideal durak neresi? Gelin hep birlikte gerçekleşme olasılığı düşük ve yüksek dört takas paketine göz atalım.

Geri1 of 6

Paul George gitti, Russell Westbrook ne yapacak, takas yolları mı göründü?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler