Euroleague, Yeni Formatı İle Start Alacak

euro

5 Kasım Çarşamba günü start alacak olan EuroLeague’de yeni sezon, geçtiğimiz yıllara göre daha farklı bir statü ve format ile düzenlenecek.

FIBA yetkilileri, EuroLeague’in seyir zevkini artırmak, rekabet düzeyini yukarıya çekmek ve organizasyonun daha fazla izleyici tarafından takip edilmesini sağlamak adına, 2014-2015 sezonundan itibaren bir takım değişiklikleri hayata geçirecek.

Geride bıraktığımız sezonda 20 takım ile oynanan EuroLeague, bu sezon 15 takım ile oynanacak. Daha önce turnuvaya katılacağı duyurulan ve kura çekimine katılan Romen ekibi Alba Iulia takımı, finansal gerekçeler ile organizasyonda yer almazken, bu nedenle A Grubu’nda 7, B Grubu’nda ise 8 takım yer alacak. A Grubu’nda her takım bir haftayı bay geçecek.

Her ülkeden maksimum 3 takımın yer aldığı organizasyonda, play-off’larda da format değişikliği yaşanacak. Yeni sezondan itibaren, çift maçlı eleminasyon sistemi ortadan kalkacak ve yerine, gruplarında ilk 4’e giren takımların yer alacağı ve 3 maç üzerinden oynanacak play-off sistemi getirilecek. Buna göre, play-off’larda 2 maç kazanan takım, adını finallere yazdıracak.

EuroLeague play-off aşamasında ev sahibi olma avantajı, sezonun genelinde oynanan karşılaşmalarda elde edilen başarı oranına göre belirlenecek. 3 galibiyet üzerinden oynanacak olan play-off’larda ev sahibi avantajına sahip olacak takım, serinin ilk 2 maçını evinde oynayacak.

EuroLeague’de 2014-2015 sezonundan itibaren uygulanacak bir diğer değişiklik ise, final four sistemi olacak. Geçtiğimiz sezonlarda 8’li finaller üzerinden oynanan turnuvada, takımları arka arkaya maç yapma yükünün altına sokmaktan kaçınma ve olası sakatlıkların da önüne geçmek amacı ile, EuroLeague’de 8’li finaller yerine, artık 4’lü finaller oynanacak. 4’lü finallerin ev sahibinin kim olacağı, ilerleyen günlerde açıklanacak.

jwsbasketball.org

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler