Tyronn Lue: “Cedi Osman’ı daha iyi bir oyuncu haline getireceğiz”

Cleveland Cavaliers’ta ter döken milli yıldızımız Cedi Osman, neredeyse her maçın ardından Koç Tyronn Lue tarafından değerlendirilmeye devam ediyor.

Maçın ardından Cleveland.com’a konuşan Tyronn Lue, Cedi Osman’ın maç performansından geçen sezonki rolüne, Cavs öncesi kariyerinden deneyimine kadar önemli konulara değindi ve milli yıldızımızı övdü.

Tyronn Lue’nun Cedi Osman hakkındaki açıklamaları şu şekilde:

“Rakip savunmacılar perde arkasından geçip onun şut imkanı bulmasına neden oldular ancak o bunları değerlendiremedi ve bunu kişisel olarak algıladı. Onu bilerek boş bıraktıklarını düşündü. Onun sahip olduğu zihniyet zaten bu. Bunu saygısızca olarak gördüğünü söyledi. Fakat onun şu andaki durumunu beğeniyorum ve hissetme biçimini de seviyorum. Onu iyi yapan şey de bu. O daha iyi olacak.

Geçen sezon bazı veteran oyuncularımız iyi oynuyordu ve o da oturup izlemek zorunda kaldı. Bence onu geliştirmek ve neler yapabileceğini görmek konusunda iyi iş yaptık. Şimdi ise bu durumda. Onu daha da iyi yapmak için çabalamaya devam etmeliyiz.

Cavaliers öncesindeki Anadolu Efes kariyeri onun için işleri daha kolay yapıyor, durumu anlıyor. Biz onu LeBron’u koyduğumuz pozisyona koyuyoruz ve onun paslar atıp oyunlar yaratmasını sağlıyoruz. Oyunu okuma konusunda iyi iş yapıyor. Bu konuda daha iyi olmaya devam edecek ve biz de böyle olması için onun yanında olmaya devam edeceğiz.”


Kaynak: cleveland.com

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler