Fizdale: “Hakemlerden saygı görmüyoruz çünkü Mike Conley sadece oyununu oynuyor”

Memphis Grizzlies’in bu sabah San Antonio Spurs’e 96-82 kaybederek Batı Konferansı ilk tur serisinde 2-0 geriye düştüğü maçın ardından, Koç David Fizdale hakemlere ateş püskürdü.

Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında oldukça sinirli olduğu gözlenen Fizdale şu ifadeleri kullandı:

Mike Conley gibi kariyerinde hiç teknik faul almamış bir oyuncunun hakemlerden hak ettiği saygıyı görememesi talihsizlik. Çok kötü yönetilmiş bir basketbol maçıydı Ligin en kuvvetli oyuncusu Zach Randolph sıfır, Kawhi Leonard her nasılsa 19 serbest atış kullandı. İlk yarıda boyalı alandan 19 şut attık, altı serbest atış kullandık. Spurs ilk yarıda 11 kez şut attı boyalı alandan, 23 serbest atış kullandı.

Kawhi tüm takımımızdan fazla serbest atış kullandı. Açıklayın bunu bana. Bu adamların hak ettiği saygıyı görmüyoruz çünkü Mike Conley çıldırmıyor, klas sahibi ve sadece oyununu oynuyor. Lakin ben bize böyle davranmalarına müsaade etmeyeceğim.

Biliyorum ki Popovich kendini kanıtlamış biri ve ben sadece genç bir çaylağım ama bizi aldatmalarına izin vermeyeceğim. Bu kabul edilemez. Bu profesyonelliğe aykırı. Oyuncularım bu maçta savaştı, maçın içinde kalmayı hak ettiler ve bize bir şans dahi vermediler.

Söz konusu maçta Spurs’ün faul sayılarında 22-13’lük bir avantajı vardı. Kullanılan serbest atışlarda ise Grizzlies’in 32-15’lik bir dezavantajı bulunuyor.


Demeçler için kaynak: MySanAntonio

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler