Fener Farklı Başladı!

2010-2011 Sezonu Final Serisi’nden sonra tekrar iki ezeli rakibin final serisinde buluştuğu Fenerbahçe Ülker – Galatasaray Liv Hospital serisinin ilk maçında Fenerbahçe Ülker rakibini 89-70 mağlup ederek seride 1-0 öne geçti.

Karşılaşmaya ev sahibi takım Bo, Bogdanovic, Preldzic, Kleiza ve Oğuz beşiyle başlarken Galatasaray LH Arroyo, Sinan, Markoishvili, Erceg, Furkan beşiyle yer aldı. Maça kısalarının agresif savunması ve yarı sahayı hızla katederek bulduğu basketlerle başlayan Fenerbahçe Ülker ilk 2:30 dakikayı 7-0 önde geçti. Çeyreğin son 2 dakikasına kadar agresif savunmasına devam eden Sarı Lacivertliler, savunmada sadece Furkan Aldemir’den gelen 7 sayıya izin verirken çeyreğin son 2 dakikasına 21-7  Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile girildi. Ender ve Cenk’in bulduğu üç sayılık basketler ile 6-0 seri yakalayan Galatasaray Liv Hospital farkı 8’e indirse de Emir Preldzic’in orta sahadan bulduğu üç sayılık basket ile Fenerbahçe Ülker ilk çeyreği 26-15 önde kapattı.

2. çeyreğe Galatasaray Liv Hospital Ender ve Cenk’in basketleri ile , Fenerbahçe Ülker ise Galatasaray’ın pota altı savunması zaafiyetinden faydalanarak 3 saniye koridorundan bulduğu basketler ile başladı. Çeyreğin ilk 5 dakikasına 34-26 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile girilirken, devrenin kalan bölümünde özellikle Oğuz ve Zoric’e pota altında top indirmekte hiç sıkıntı yaşamayan Sarı Lacivertliler, Emir Preldzic’ten uzak mesafeli bir son saniye üçlüğü daha bulunca devreyi 52-35 önde kapadı.

BpOgJnGIIAAQ4iA

3. Çeyreğe Galatasaray LH baskılı savunma ve üst üste bulduğu fast break basketler ile bulduğu 6-0’lık seri ile başladı ve çeyreğin henüz 2 dakikası geçmişken 52-41′lik skorla farkı 11 sayıya çekmiş oldu. Obradovic molasından sonra toparlanan Kanarya, 3 dakika boyunca sayı yemeyerek seriye 4-0’lık bir seri ile cevap verdi ve 3. çeyrekte ilk 5 dakika 56-41 ile geçildi. Çeyreğin kalan 5 dakikasında Bo McCalebb’in ayağına kramp girmesi sonucunda Berk Uğurlu oyuna girdi. Sarı Kırmızılılar bu dönemde baskıyı arttırıp savunmayı sertleştirse de Bjelica’nın 3 sayılık atışlar ile takımı sırtlaması sonucu çeyrek 66-51 Fenerbahçe Ülker üstünlüğü ile sona erdi.

Son çeyrekte hücumda Arroyo’dan yararlanarak farkı azaltmak isteyen Galatasaray LH, Porto Rikolu yıldızın gününde olmamasından ötürü skorda bir türlü rakibine yaklaşamadı ve düşen tempo ile birlikte deplasman takımının galibiyet ümitleri tükendi. Maçın son 5 dakikasına 73-59 önde giren Fenerbahçe Ülker karşılaşmayı da 89-70 kazandı ve seride 1-0 öne geçti.

Süre alan oyunculardan sadece İzzet Türkyılmaz’dan skor katkısı alamayan Fenerbahçe Ülker’de maçın yıldızı 15 sayı 7 ribaund 6 asist ile oynayan Bo McCalebb olurken, Emir Preldzic 12 sayı 7 ribaund 6 asist, Nemanja Bjelica 8 sayı 10 ribaund 4 asist, Luca Zoric 14 sayı, Oğuz Savaş ise 12 sayı ile oynadı.

Galatasaray LH’da ise uzun zamandır yeterli forma şansı bulamayan Engin Atsür 11 sayı ile takımının en skorer ismi olurken , Cenk Akyol ve Furkan Aldemir ve Ender Arslan 10’ar sayı ile takımlarına skor yönünde katkı veren isimler oldular.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler