Beşiktaş Sompo Japan, Yeşilgiresun engelini de aşıp dörtte dört yaptı

Spor Toto Basketbol Süper Ligi’nin dördüncü haftasında ligin yenilgisiz üç takımından biri konumunda bulunan Beşiktaş Sompo Japan, Yeşilgiresun Belediyespor’u ağırladı. Ev sahibi ekip, üstün bir oyunla rakibini 77-59 geçerek ligde dörtte dört yaptı.

Beşiktaş Sompo Japan’ın ilk beşi: Michael Thompson-Michael Roll-Muratcan Güler-Earl Clark-Vladimir Stimac

Yeşilgiresun Belediyespor’un ilk beşi: Malcolm Armstead-Okben Ulubay-Ricky Ledo-Anthony Gill-Emircan Koşut

Karşılaşmanın ilk üç dakikasında Vladimir Stimac, Earl Clark ve Michael Roll’un sürüklediği 11-0‘lık bir seri yakalayan Beşiktaş, pota altını zorlayarak kolay basketler üretmeye çalışan rakibinin işini zorlaştırarak erken bir üstünlüğe kavuştu. Bu anda aldığı moladan sonra da penetreci kısalarıyla pota altında uzunlarını bulmayı hedefleyen Yeşilgiresun, savumada Roll ve Clark’ı durdurmakta zorlanınca ilk beş dakikayı 15-6 geride geçti. Takip eden bölümde verimli hücumunu sürdüren Beşiktaş, Rasid Mahalbasic’in bire birlerine sıkışan Yeşilgiresun’a karşı iki sahada da kolektif çabaya dayanan oyunuyla ilk on dakikayı 26-17 önde geçti.

İkinci çeyreğe top kayıplarıyla başlayan Yeşilgiresun, 13. dakika biterken savunmada rakibini durdurmayı başaramayınca 31-22 geride olan taraftı. Takip eden bölümde rakibinin ekstra oyunculardan gelen dış şut isabetlerine rağmen Stimac’ı çok etkili kullanan Beşiktaş, aradaki sayı farkını çift hanelere yakın seviyede tutarak son üç dakikaya girdi. Ricky Ledo’nun da maçta ilk kez devreye girmesiyle toparlanan ve bir buçuk dakika kala skoru 39-37‘ye getiren deplasman ekibi, devreyi 44-40 geride kapattı.

@BJK_Basketbol
@BJK_Basketbol

İkinci yarıya tempoyu yükselterek giren deplasman ekibi, savunmasını sertleştirerek aradaki farkı iki sayıda tuttu (46-44). Oyun ritmin çeyreğin ilk dört dakikasında bulamayan ve çok sayıda boş hücuma imza atan Beşiktaş, Michael Thompson ve Muratcan Güler’in katkılarıyla gelen 7-0’lık bir seriyle bitime beş buçuk dakika kala skoru 53-44‘e getirdi. Çeyreğin orta bölümünde skor anlamında bireysel yeteneklerine ve yüksek pas temposuna yaslanan Beşiktaş, rakibini boş hücumlara sürükleyerek farkı yeniden çift hanelere çıkardı (58-46). Taraftarının artan desteğiyle birlikte çeyreğin ikinci yarısında rakibini hücumda düzenden çıkaran ev sahibi, son on dakikaya 64-47 üstün girdi.

Rakibi önünde son çeyreğe hızlı giren Beşiktaş, üstünlüğünü yirmi sayının ötesine taşıdı (70-48). Çeyreğin ilk üç buçuk dakikası birçok faule sahne olurken, farkı güvenilir bir seviyeye taşıyan Beşiktaş kalan sürede az forma şansı bulan oyuncularına yer verdi ve rakibinin skor anlamında yaklaşmasına izin vermedi. Maç, Beşiktaş’ın  77-59’luk üstünlüğüyle sona erdi.

Geri1 of 3

Beşiktaş Sompo Japan, Yeşilgiresun engelini de aşıp dörtte dört yaptı

2 YORUMLAR

  1. yeşilgiresunda genç oyuncuların emeğine yazık oluyor.koç trifonoviç in ledo ve armsteada gösterdiği tölerans takım içi dengeleri alt üst ediyor.geçen hafta fenerbahçe maçında 32 de 7 ile hucum eden ledo ve armstead trabzon maçının kahramanı okbeni de oyuna küstürmüştü geçen maç ritmini kaybeden okben de bu maç 9 da 1 ile şut kullandı.2 oyuncu bu kadar bencil ve vurdumduymaz oynarken ve trifinoviç bunlara göz yumarken gençleri nasıl kazanacak?ledonun eline gelen top bir daha pas olarak çıkmıyor,armstead ise 20 sn topla oynayıp 4 sn kala bombayı bırakıyor birinin eline.giresunda takım oyunu diye bişey yok ve gördüğüm kadarıyla bu iki oyuncuya teslim olmuş bir koch var..enes ve doğuşun daha fazla süre ve sorumluluk alması lazım.ikiside oyunun iki yönünüde oynayabilen nadir oyunculardan.ledo ve armsteada gösterdiği töleransın 10 da birini bu çocuklara gösterse okben ve emircanla beraber iki yıldız daha çıkar giresundan.

    • Kesinlikle katılıyorum. Ledo ve Armstead Fenerbahçe maçında iyi giden her şeyi bozmuşlardı, Beşiktaş maçında da aynısı. Gençler topluyor bu ikili sürekli yanlış tercihler yapıp bozuyor takımı ve Yeşilgiresun’un koçu da (koç demek istemiyorum gerçi ama) izliyor bunları. Trufinovic bu yüzden elli türlü takım gezdi kariyerinde. Böyle oyuncuları hep görmezden gelir ve dizginleri bu adamların eline verir, Enes-Doğuş gibi çalışkan oyuncularının emeklerine bir sürü saygısızlık yapmalarına izin verirsen böyle fark yersin. Sorumlu tamamıyla trufinovic, Ledo ve Armstead’dir. El üzerinden şut atıp durmakla, sürekli saçmalamakla ve bunlara göz yummakla olmuyor bu işler.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler