Jackson: “Birkaç saniyeliğine Kobe Bryant’ı Grant Hill için takas etmeyi düşündüm”

Los Angeles Lakers’a tarihinin son beş şampiyonluğunu kazandıran efsane koç Phil Jackson, basketbolu geride kalan sezonda bırakan Kobe Bryant ile alakalı ilginç bir ayrıntıyı gündeme getirdi.

Bir sabah programına katılan Jackson, 1999-2000 sezonunun başında Kobe’nin o zamanın NBA’deki önemli yıldızlarından Grant Hill karşılığında Detroit Pistons’a takas edilmesinin gündemde olduğunu söyledi. Jackson’ın ifadelerine göre olay, “O sezondaki ilk hazırlık maçımızda Kobe düşüp el bileğini kırdı. Birkaç hafta boyunca sakattı ve Shaq, Glen Rice, Robert Horry, Ron Harper, Rick Fox, Derek Fisher, A.C. Green ve Brian Shaw gibi oyuncuların 10-1’lik bir başlangıç yapmasını izledi. Shaq üçgen hücuma bir hayli alışmıştı ve hücumun kalbi olarak epeyce uyum sağlamıştı. Kobe iyileşip dönmeye hazır hale geldiğinde, kazanan kombinasyonumuza büyük bir değişiklik yapma konusunda biraz gönülsüzdüm. Bu yüzden Kobe’ye kenardan gelmesini önerdim. Onun cevabı, ‘Kendimi ilk beş başlamazken görmüyorum. Bir benç oyuncusu olarak anılmak istemiyorum.’ oldu. Daha 20 yaşındayken mirası hakkında endişeleniyordu. Birkaç hafta sonra hala kazanıyorduk ve Shaq tamamen motiveydi. Ancak Kobe sadece 19 sayı ortalamalayla oynuyordu. Jerry West’i aradı ve hem onun hem de Elgin Baylor’ın nasıl 30 sayı ortalama yaptığını ona sordu. Kobe ayrıca takas edilmek istediğini de söyledi. Tabi ki, Jerry bana o konuşmadan bahsetti. Ve birkaç dakikalığına Pistons’ın Grant Hill için Kobe’yi takas etme teklifini ele aldım. Onu birkaç saniye yapın.” şeklinde gerçekleşti.

İki takımın yıldızlarının bire bir takas edilmesinin yaygın olduğu bir dönemde yapılan bu takasın gerçekleşmemesi, o dönemde şampiyonluğu bulunmayan Kobe’ye kariyerinin kalanında beş yüzük kazanmayı mümkün hale getirdi.


Kaynak: Today’s Fastbreak

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler