Derrick Rose’un tecavüz vakasıyla ilgili yeni kanıtlar ortaya çıktı

New York Knicks’in yıldızı Derrick Rose’un 2013 yazında iki arkadaşıyla birlikte bir kadına tecavüz ettiği iddiasının geçen yıl ortaya çıkarılmasının üzerine, geçtiğimiz günlerde yeni bilgilere ulaşıldı.

Adı açıklanmayan bir kadın tarafından Rose ile birlikte arkadaşları Randall Hampton ve Ryan Allen’a 21.5 milyon dolarlık bir tazminat davası açılmıştı. O gece California’da kiraladığı bir evde parti veren Rose, söz konusu kadını ve bir arkadaşını özel şoförüyle evlerinden aldırdı. İfadelerde eve bir hayli geç kalan şoförü beklerken, yolda ve Rose’un evinde birkaç kadeh şarap içen ikiliden davacının, Rose’un da aralarında bulunduğu üç erkekle kendi evinde cinsel ilişkiye girdiği belirtildi.

Davacının rızasının olup olmadığı üzerinde soru işaretleri bulunan olay sonrası, Rose cephesinin davacıyı cinsel açıdan “seçici olmayan” biri olarak göstermeye çalışması ve bu tip gecelerin davacının doğasında bulunduğunu iddia etmesi dikkat çekmişti.

Ancak edinilen yeni bilgilerde Rose’un avukatlarının davacıyı betimlediği üzere “seçici olmamanın” daha çok Rose’un durumuna uygun bir sıfat olduğu görülüyor. Rose’un o gece attığı kısa mesajlarda davacıdan bir “seks kemeri” satın almasını istediği ortaya çıktı. Rose tarafından olayın kamera görüntülerinin de davacıyla paylaşılmasına ek olarak, davacının olay anında bilinçsiz veya en azından uykulu olduğuna dair kanıtların da ortaya çıkması, ünlü basketbolcunun karşı tarafın rızasını alarak bir cinsel ilişkide bulunduğu argümanını zayıflatıyor.

Bu olaya dair ilk duruşma 4 Ekim’de görülecek.


Kaynak: Think Progress

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler