Paul Pierce emekli mi oluyor?

NBA’de Boston Celtics takımıyla efsaneleşmiş, ‘The Truth’ lakaplı tecrübeli oyuncu Paul Pierce, emekli olmayıp NBA’deki on dokuzuncu sezonuna hazırlanıyor.

Kobe Bryant, Tim Duncan gibi efsane iki oyuncunun emeklilik kararının ardından Paul Pierce’ın da geleceği hakkında birçok soru işareti bulunuyordu. Daily News‘ın haberine göre Paul Pierce’ın NBA’deki on dokuzuncu sezonunu oynama ihtimali kesin olmasa da bir hayli yüksek.

Geçtiğimiz sezon başında 10 milyon Dolar değerinde üç yıllığına Los Angeles Clippers ile anlaşma yapan ve eğer takımıyla şampiyonluk kazanırsa emekli olacağını açıklayan tecrübeli oyuncu, takımının play-offlarda altıncı maçta Portland’a elenmesi sonrası sezon bitiminde emeklilik kararıyla ilgili: “Her yıl bu tarz maçları kaybettiğinizde ayrılma vaktinin geldiğini, artık basketbolun bittiğini eve dönüş vaktinin geldiğini düşündüğünüzde bu kupaya ulaşamazsınız. Yani bu yutması zor bir hap gibi… Hala içinizde rekabeti hissedebiliyorsanız, kendinizde onun hayalini kurabilecek gücü buluyorsanız, bu demek oluyor ki siz hala şampiyon olmayı düşünüyorsunuz.” diyen Paul Pierce sözlerini: “Şu an duygusal bir karar vermek istemiyorum. Sadece biraz dinleneceğim, ailemle vakit geçireceğim ve daha detaylı düşünüp karar vereceğim.” şeklinde bitirmişti.

Geçtiğimiz sezon Los Angeles Clippers formasıyla kısıtlı bir rolde oynayan otuz sekiz yaşındaki tecrübeli oyuncu, altmış sekiz maçta 18.1 dakika (kariyerinin en düşük ortalaması) ortalama süre alıp, %36.3 saha içi isabeti ile (kariyerinin en düşük yüzdesi) 6.1 sayı, 2.7 ribaund ortalamalarını yakalamıştı.

Kariyerinde on kez NBA All-Star olma başarısı gösteren tecrübeli oyuncu, 2008’de Boston Celtics ile NBA şampiyonluğu yaşamış ve finallerin MVP‘si seçilmişti. Ayrıca Boston Celtics, Paul Pierce’ın giydiği 34 numaralı formayı emekliye ayırmıştı.


CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler