Avcılar Doğa Anadolu Lisesi, Türkiye şampiyonu!

Liseler Gençler Türkiye Şampiyonası finalinde, İstanbul Özel Avcılar Doğa Anadolu Lisesi ile İstanbul Özel Bahçelievler Doğa Anadolu Lisesi karşı karşıya geldi. Özel Avcılar Doğa Anadolu Lisesi, bu turnuvaya 1998 doğumlu oyunculardan kurulu bir kadro ile geldi. Bahçelievler Doğa Koleji ise 1999 jenerasyonunun en önemli isimleriyle Ankara’daki yerini aldı.

Final karşılaşmasına da Özel Avcılar Doğa Koleji çok daha iyi başladı. Darüşşafaka Doğuş oyuncusu olan Sinan Sağlam ile ilk dakikalarda etkili olan Avcılar Doğa, Ömer Faruk Yurtseven’in de içerden bulduğu sayılarla maçın ilk üç dakikalık bölümünü 11-4 önde geçti. Periyodun ortasına doğru ise Bahçelievler Doğa toparlandı. Anadolu Efes forması giyen ve bu sezon yaptığı çıkış ile dikkat çeken 1999 doğumlu Yiğitcan Saybir, takımının skor yükünü çekti. Dakikalar ilerledikçe de Ahmet Can Duran ile içerden sayılar üreten Bahçelievler Doğa, oyundan kopmadı. Ancak Avcılar Doğa cephesinde Ömer Faruk Yurtseven oyunun içine iyice girdi ve periyodu 25-22 önde kapatan taraf Hasan Serbest’in ekibi oldu. Maçın ikinci periyodu ise karşılıklı basketler ile başladı. İçerden Ahmet Can Duran ile etkili olan Bahçelievler Doğa, Yiğitcan Saybir’in de bulduğu sayılarla skoru dengeledi. Ancak Avcılar Doğa Koleji, Sinan Sağlam ve Ömer Faruk Yurtseven ikilisi ile çabuk toparlandı ve soyunma odasına 37-46 önde giden taraf oldu.

tbf.org.tr
tbf.org.tr

Maçın ikinci yarısına da Avcılar Doğa Koleji farkı çift hanelere çıkararak başladı. İlk yarıda çok iyi bir oyun ortaya doyan Sinan Sağlam, bu çeyrekte de açılışı yaptı. Bahçelievler Doğa Koleji ise ayakta kalmak adına Muhaymin Mustafa ve Yiğitcan Saybir ile etkili olmaya çalıştı. Ancak başarılı olamadılar ve farkı tek hanelere indiremediler. Avcılar Doğa Koleji, Burak Nurkan’ın da devreye girmesiyle birlikte farkı on dokuz sayılara kadar çıkardı ve final periyoduna 48-67 önde giren taraf oldu. Maçın son çeyreğinde ise oyun tamamen Avcılar Doğa Koleji’nin elindeydi. İbrahim Gülşen, Bahadır Şimşek, Burak Nurkan üçlüsü ile skor üretmeye devam eden AvcılarDoğa Koleji, karşılaşmadan 87-64 galip ayrıldı ve Liseler Gençler Türkiye Şampiyonası’nın şampiyonu oldu!

Günün bir diğer mücadelesi olan üçüncülük karşılaşmasına gelecek olursak; Mürüvvet Evyap Koleji, Balıkesir Haydar Çavuş Lisesi’ni 74-73 mağlup etti ve Liseler Gençler Türkiye Şampiyonası’nı üçüncü sırada tamamladı.

İSTATİSTİKLER

123

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler