Kuban evinde PAO’yu devirdi

Turkish Airlines Euroleague’de evinde Yunan ekibi Panathinaikos’u ağırlayan Lokomotiv Kuban, çekişmeli geçen maçtan 76-67 galip ayrılmayı bildi.

Maça konuk ekip Panathinaikos istediği başlangıcı yapamazken ev sahibi Kuban, rakip alana hızlı yerleşip, özellikle köşelerden bulduğu sayılarla mücadeleye 12-0’lık bir seriyle başladı. Koç Aleksandar Djordjevic’in erken aldığı mola ve Nick Calathes’in oyuna girmesinin ardından savunmada toparlanıp rakibini top kayıplarına zorlayan Panathinaikos, çeyreğin bitimine 3 dakika kala Raduljica’nın bulduğu basketle 16-14 öne geçti. Kuban, Yeşil-beyazlılar’ın hamlesine bireysel yetenekleriyle karşılık verirken ilk periyot da 22-22 eşitlikle sona erdi.

İkinci çeyreğe iki takım da hücumda organize olmakta zorlanarak başladı. Kuban’ın kaybettiği toplar sonrası hızlı hücumlarla sayılar bulan konuk ekip farkı yavaş yavaş arttırdı. Çeyreğin ilk dakikalarında Anthony Randolph ile bulduğu sayıların ardından tam altı dakika boyunca skor üretemeyen ev sahibi, farkın bir ara 12 sayıya kadar çıkmasına izin verdi. Devrenin bitmesine üç dakika kala sahaya yansıttığı enerjiyi ve hücumdaki pas temposunu arttıran Kuban farkı eritmeye başladı. Djordjevic’in molası da takımını kendine getirmeye yetmeyince soyunma odasına deplasman ekibinin 39-38’lik üstünlüğüyle gidildi.

pao kuban

İkinci yarının başında Evgeny Voronov’un bulduğu 2 sayılık basketle Kuban 13 dakika sonra yeniden öne geçti. Ev sahibi ekip, topu iyi paylaşmayı sürdürse istediği isabetleri bulmayı bit türlü başaramadı. Yunan temsilcisi de oyuna bu bölümde ağırlığını koyamayınca mücadele üçüncü çeyrek boyunca dengeli bir şekilde devam etti. 3. on dakikalık bölüm geride kalırken skor 53-51 ile ev sahibi ekip lehindeydi.

Son çeyrekte Malcolm Delaney ile Dimitris Diamantidis arasında yaşanan ufak gerginlikle maçın da sertlik dozajı giderek arttı ve iki takım adına da sayı bulmak oldukça zor bil hal aldı. Rus ekibinin üst üste uzaklardan bulduğu üç sayılık isabetlere Panathinaikos, Antonis Fotsis’in kaydettiği üç üçlükle cevap verse de maçın son dakikasına Kuban altı sayılık bir üstünlükle girdi. Son dakika içerisinde de üst üste iki pozisyonda Delaney ve Dontaye Draper’ın üçlükleri gelince Kuban sahadan 76-67’lik üstünlükle ayrılarak Top 16 turundaki dördüncü maçında üçüncü galibiyetini almış oldu.

Oyuncu İstatistikleri

Kuban stats

pana stats

  • İçerikte kullanılan görseller ve istatistikler Turkish Airlines Euroleague’in resmi web adresinden alınmıştır.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler