Durant Sov Devam Ediyor

Güne endişeli başladık. Paul Millsap’in ligin Kovid protokolüne girmesi Şikago’nun başına gelenlerin yaşanıp yaşanmayacağını düşündürttü.

 

Korkulan oldu ancak Kevin Durant’ın 51 sayılık performansını takiben ayak bileğinde yaşadığı rahatsızlık nedeniyle dinlendirilmemesiyle maç tehir edilmekten kurtuldu.

 

Maça 9-2 önde başlayan Raptors’a cevap Kevin Durant’ten geldi. Yorgunluğu fiziksel dilinden belli olan Durant, bu sefer bulduğu sayılarla değil sayıya giden pasları ve 2 asistiyle takımını Raptors’ı yakalamasına öncülük ederken Nick Claxton 6 sayısıyla en büyük yardımcısı oldu. Patty Mills de maçın başında oyunu ısrarla Claxton üzerinden oynadı. Nets, Raptors pota çizgisinde bir hazine buldu ve orayı kazarak oyunda kalmayı sürdürdü. Bu sırada Stephen Curry, NBA’de en çok üçlük bulan isim oldu.

 

 

Kevin Durant tamamında sahada kaldığı ilk çeyreği 6 sayı 4 ribaunt ve 4 asist ile tamamlarken Raptors’ta VanVleet 9 sayı ve Siakam 8 sayı buldu. İkinci çeyreğe acemi ama enerjisini ortaya koyan çaylak bir beş ile başlayan Nets, basit top kayıplarına rağmen Durant’siz 5 dakikada 46-38’lik skor yakaladı. Çeyrek boyu Raptors’ın tüm hamleleri sonuçsuz kalırken devreyi 66-56 önde kapayan Nets boyalı alandan 38 sayı bulurken hızlı hücumlarda da 20 sayı bularak bu alanlarda Raptors’a üstünlük kurdu.

 

10 top kaybı yapan Nets 11 sayı yedi bu pozisyonlarda. İkinci yarıya başında Kevin Durant’in ikili sıkıştırmalara karşılık verememesine Blake Griffin’in iki üçlüğü yardımcı olsa da kapanan farkı korumak için Nets, erken bir mola almak zorunda kaldı. Raptors’ta ise Fred VanVleet tam bir MVP gibi oynarken Nets’in savunma direnci düşüyor, Raptors’inki ise artıyordu. VanVleet, Durant’in elleri üstünden üçlük bulurken Scottie Barnes, Durant’i yarı sahada kitliyordu. Raptors çeyreği 91-100 önde kapatırken Durant, gençlerle dolu takımı adına abilik dahil her şeyi yaptı.

 

Savunmada adamını kaçıran takım arkadaşlarına da hücumda kötü pas yapan takım arkadaşlarına da aynı şekilde sadece motive edici davranıyordu. Dördüncü çeyreğe başlanırken iki takım da muhteşem bir hücum basketbolu izletti. Her top en doğru atışa kadar dolaştırılıyor, her sayı özel bir anlam kazanıyordu. Liderlik iki takım arasında sürekli el değiştiriyordu. Kevin Durant 37 dakikada triple-double’a ulaşıyordu.

 

 

Patty Mills, nerede bu takımın deneyimli oyuncuları imdadına peşpeşe üçlükleriyle su serpiyordu. Nets’in hiçbir oyuncusu 3 dakika boyunca sayı bulamiyorken Scottie Barnes ve Gary Trent Jr. Ray Allen köşesinden soğuk üçlük vanasını açıyor, Raptors’ı maçın bitimine 1.10 kala 117-120 öne geçiriyordu. Patty Mills. Ve uzatmalar. Onun kim olduğunu biliyoruz. Kevin Durant o. Maçın son 5 dakikası sayı bulamayıp her şutunu kaçıran ve uzatmalarda Nets’in 8 sayısının 6’sını kaydeden Kevin Durant. VanVleet. Draft edilmeyen. Durant’e meydan okuyan. Nets’e soğuk terler akıttıran. Nash, Nurse’ü alt etti.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler