2027 FIBA Basketbol Dünya Kupası, Katar’da düzenlenecek

2027 FIBA Basketbol Dünya Kupası’nın düzenleneceği ülke açıklandı.

FIBA, 2027 FIBA Basketbol Dünya Kupası‘na Katar’ın ev sahipliği yapacağını açıkladı. FIBA’nın yaptığı açıklamada belirtildiği üzere maçlar organizasyondaki tüm maçlar, Katar’ın başkenti Doha’da oynanacak.

FIBA, sitesinden yaptığı açıklamada bu kararı alırken verilen tekliften, ülkenin coğrafi yapısından ve taraftarlara daha iyi bir hizmet verebilmek için turnuva yeri planlamasına yapılan vurgudan etkilendiğini belirtti.

FIBA Başkanı Hamane Niang, yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Merkez Kurulu, QBF’nin (Katar Basketbol Federasyonu) sunduğu sunumdan etkilendi. Bu teklifi bir araya getirirken tamamladıkları işin kalitesi için onları Kurul adına tebrik etmek istiyorum. Biz, FIBA Basketbol Dünya Kupası 2027’yi Katar’a verdiğimiz için çok mutluyum.”

FIBA Genel Sekreteri Andreas Zagklis ise şunları söyledi:

“QBF’yi başarılı tekliflerinden dolayı tebrik etmek istiyorum ve bu etkinliğin hem saha içinde hem de saha dışında en kaliteli etkinliklerden biri olacağına çok güveniyoruz. Önemli olarak, dünya şampiyonaları veya bir düzineden fazla diğer Olimpik sporun kupaları da dahil olmak üzere çok çeşitli büyük uluslararası spor etkinliklerinde mükemmel bir geçmişe sahip yetenekli ve deneyimli bir ekip tarafından sunulacak.”

“Ayrıca, 2027 FIBA Basketbol Dünya Kupası’na katılan 32 takımın tamamının tek bir şehirde bulunması, taraftarların son yirmi yılda diğer tüm FIBA Dünya Kupalarında olduğundan daha fazla kişisel maça erişerek Dünya Kupası deneyimlerini kişiselleştirmeleri için eşsiz bir fırsat sunacak.” 2027’nin bu amiral gemisi FIBA etkinliği için Doha’da özel bir deneyim olacağına inanıyorum.”

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler