2024 NBA Draftı izlenimleri: 2 Türk oyuncunun seçileceği öngörülüyor!

The Athletic, 2024 NBA Draftı tahminlerine dair bir içerik yayımladı. 

Gelecek yıl haziran ayında yapılacak olan 2024 NBA Draftı hakkında otoriteler, ilk görüşlerini kamuoyuyla paylaşmaya başladı. The Athletic’ten Sam Vecenie de hangi isimlerin hangi sıralardan seçileceğine dair tahminlerini yayımladı.

Vecenie’nin öngörüleri, gelecek sezon draftta yer alacak iki Türk oyuncunun seçileceği yönünde. Listeye göre Berke Büyüktuncel 26. sıradan, Adem Bona da 36. sıradan lige giriş yapacak.

18 yaşındaki Berke Büyüktuncel ve 20 yaşındaki Adem Bona, önümüzdeki yılı NCAA’de UCLA forması giyerek beraber geçirecekler. Geçtiğimiz sezonu TOFAŞ’ta düzenli süre alarak geçiren Berke UCLA’e bu yaz döneminde transfer olurken, Adem ise bir yıldır UCLA’de forma giyiyor.

Öte yandan içerikte aktarıldığı kadarıyla şu anki öngörüler, ilk üç sıra seçiminin sırasıyla Justin Edwards, Ron Holland ve Izan Almansa olacağı şeklinde. İspanyolların parlak çocuğu Izan Almansa’nın ilk üçte seçilmesi beklentisinin yanı sıra gelecek yılın draftında birçok İspanyol oyuncunun da tercih edileceği düşüncesi hakim.

Listede yer alan diğer İspanyol oyuncular ve sıra tahminleri şu şekilde:

  • Aday Mara – 15. sıra
  • Juan Nunez – 43. sıra
  • Baba Miller – 48. sıra

Bununla birlikte NBA’de artan Avrupalı oyuncu furyası gelecek yılın draftına da yansıyacak gibi gözüküyor. Vecenie’nin beklentilerine göre Fransız genç yıldızlar Alexandre Sarr 8. sıradan, Melvin Ajinça 14. sıradan, Zaccharie Risacher 36. sıradan seçilirken; Sırp oyuncu Nikola Djurisic 44. sıradan, Sloven Jan Vide de 47. sıradan NBA’e adım atacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler