2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri maçları başlıyor!

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde bugün oynanacak maçlarla heyecan başlıyor. Türkiye’nin grubunda da kritik maç oynanacak.

2023 FIBA Dünya Kupası Elemeleri’nde oynanacak maçlarla ikinci tura yükselecek takımlar belli olacak. B grubunda bulunan Türkiye’nin grubunda ise bu akşam Yunanistan ile Büyük Britanya karşı karşıya gelecek.

FIBA 2023 Dünya Basketbol Şampiyonası Elemeleri’nde B grubunda bulunan Rusya ve H grubunda Yunanistan, Büyük Britanya ve Türkiye ile aynı grupta bulunan Belarus turnuvadan men edildiler.

Her iki takımın da oynadığı maçlarının iptal edilmesiyle birlikte grubun ikincisi olmaya hak kazanan Türkiye ikinci eleme turuna kalmayı başardı.

Fenerbahçe Beko’nun başantrenörü Dimitris Itoudis’in çalıştırdığı Yunanistan grupta iki galibiyet bir mağlubiyet ile lider konumda bulunurken tek mağlubiyetini bugün oynayacağı Büyük Britanya karşısında aldı.

Üçüncü sırada bulunan Büyük Britanya galip gelmesi halinde liderlik koltuğuna yükselecek ve Türkiye ile oynanacak son maçta liderlik savaşı vermeye hazırlanacak.

A Milli Basketbol Takımımız ise grupta bir galibiyet iki mağlubiyet ile ikinci sırada yer alırken grupta liderlik ihtimali kalmadı. Büyük Britanya ile oynayacağı maçın sonucuna göre ikinci veya üçüncü sırada ikinci tura çıkacak.

İkinci turda I grubunda mücadele edecek Türkiye’nin rakipleri ise A grubundan gelecek olan Sırbistan, Letonya, Belçika ve şu an grubundaki rakipleri Büyük Britanya ve Yunanistan olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler