2023 Dünya Kupasında ev sahibi takımlar, gruptaki rakibini seçti!

2023 FIBA Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan üç ülke, grup aşamasındaki rakibini seçti.

2023 FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası organizasyonuna ev sahipliği yapacak olan Filipinler, Japonya ve Endonezya; grup aşamasında kendi ülkelerinde oynamasını tercih ettikleri takımları bildirdi.

FIBA Merkez Kurulu, ev sahibi ülkelerle istişare ettikten sonra Filipinler’in Amerika Birleşik Devletleri ile, Japonya’nın Slovenya ile, Endonezya’nın Kanada ile oynayacağını duyurdu.

Slovenya ve Kanada, Dünya Kupası’na katılmayı garantilerken ABD ise oynanacak son maçlar öncesinde turnuvaya katılmak için avantajlı konumda bulunuyor.

Dünya Kupası’nın grup maçlarında ve final mücadelesinde ev sahibi olan Filipinler, kura çekiminde ilk torbada olacak. ABD’nin de ilk torbada yer alması sebebiyle ABD ve Filipinler, Filipinler’de oynanacak dört grubun ikisinde mücadele edecek.

Japonya, FIBA sıralamasında yedinci sırada bulunan Slovenya’yı seçerken her iki ülke de Japonya’da oynanacak iki grupta mücadele edecek.

FIBA ​​Basketbol Dünya Kupası’nın 19.’su 25 Ağustos 2023 – 10 Eylül 2023 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek. Turnuvanın kura çekimi 29 Nisan 2023 tarihinde Filipinler’in başkenti Manila’da yapılacak. Organizasyona ev sahipliği yapan şehirler ise şu şekilde: Manila (Filipinler), Okinawa (Japonya), Jakarta (Endonezya)

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler