2022-23 EuroLeague şampiyonu Real Madrid!

Turkish Airlines EuroLeague‘de bu akşam herkesi kupa heyecanı sardı.

Bir yanda normal sezonun lideri Olympiacos, diğer yanda bir önceki Final Four finalinden alacağı olan Real Madrid. Zalgirio Arena, Final Four’un son günü de tıklım tıklım doluydu. Olympiacos taraftarı çoğunluğu oluştururken salona adeta Pire deplasmanı havası hakimdi.

2022-23 EuroLeague kupası, final öncesi yapılan dans gösterisiyle beraber görücüye çıktı.

Final Four final maçı üçlük partisiyle başladı. Karşılıklı sayılar bulan takımlardan Olympiacos’ta MVP Sasha Vezenkov devreye girdi, fark bir anda 9 sayıya çıktı. Üçlük partisine Kostas Papanikolaou da katılınca ilk çeyrek 24-17 Olympiacos lehine sonuçlandı.

İkinci çeyrekte üçlük partisine devam eden Real Madrid’de Fabien Causeur devreye girdi. Hücumda oldukça ısrarcı davranan Chus Mateo’nun öğrencileri aradaki farkı önce kapattı sonra skorda üstünlüğü rakibinden devraldı. Mario Hezonja’nın üçlükleri haneye bir bir yazılırken Shaq McKissic de üçlükle cevap verdi.

İlk devrenin son bir dakikasında taraflar skor üretemedi. Soyunma odasına 45-45 eşitlikle gidildi.

Walter Tavares yine gözünü double-double’a dikti. Bugün doğum günü olan Isaiah Canaan yay gerisinden 5 üçlük yollayıp final periyoduna girilirken 18 sayı üretti. MVP Sasha Vezenkov ise Final Four PIR rekorunu kırmaya niyetliydi.

Real Madrid’in girmeyen üçlükleri üçüncü çeyrekte kabusları oldu. Bol çekişmeye sahne olan kupa mücadelesinde son 10 dakikalık bölüme 63-59 Georgios Bartzokas’ın öğrencileri önde girmeyi başardı.

Sasha Vezenkov resitali son çeyrekte de devam etti. MVP attı, salon yıkıldı. Olympiacos skorda üstünlüğü bir türlü vermese de Fabien Causeur & Sergio Rodriguez ikilisi almaya niyetliydi. Olympiacos cephesindeki top kayıpları Real Madrid’e hızlı hücum şansı tanırken, taraflar kupa yolundaki son üç dakikaya 76-70 girdi.

Ancak Sergio Llull bitime tam 3 saniye kala attığı isabetle takımı öne geçirdi. Koç Georgios Bartzokas son topu Kostas Sloukas’ın ellerine verdi ancak bu kez beklenen isabet gelemedi. Real Madrid, 79-78 skorla 2022-23 Turkish Airlines EuroLeague’de şampiyonluğa uzanan taraf oldu!

Çeyrek skorları:

  1. çeyrek: 24-17
  2. çeyrek: 45-45
  3. çeyrek: 63-59
  4. çeyrek: 78-79

Karşılaşmanın bireysel istatistikleri için tıklayınız.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler