2022-23 Basketbol Şampiyonlar Ligi katılımcıları belli oldu!

Basketbol Şampiyonlar Ligi‘nin gelecek sezon katılımcıları açıklandı. Beş temsilcimiz de organizasyonda yer alacak.

Gelecek sezonla beraber yedinci kez düzenlenecek olan Basketbol Şampiyonlar Ligi, katılımcı kulüpleri açıkladı. Ön eleme turuyla birlikte 52 takımın yer alacağı turnuvada beş Türk takımı da yer alacak. BCL’ye Bahçeşehir Koleji, Darüşşafaka, Galatasaray Nef ve Pınar Karşıyaka doğrudan grup aşamasından, TOFAŞ ise ön eleme aşamasından giriş yapacak.

Katılımcı takımlar şu şekilde:

Basketbol Şampiyonlar Ligi
championsleague.basketball

Ön eleme turunda yer alacak takımlar ise şöyle:

Basketbol Şampiyonlar Ligi
championsleague.basketball

Basketbol Şampiyonlar Ligi yaptığı açıklamada 70 takımın 2022-23 sezonunda yer almak için başvuruda bulunduğunu belirtti. BCL ayrıca, seçilen 52 takımdan 35’inin kendi yerel liglerinin play-off aşamasında en az yarı final aşamasına kadar yükseldiğini ifade etti.

2022-23 Basketbol Şampiyonlar Ligi sezonu 21 Eylül tarihinde oynanacak olan ön eleme maçlarıyla start alacak. Ön eleme turunda 24 takım, BCL normal sezon aşaması için boş olan dört koltuk için mücadele edecek.

BCL’de normal sezonun başlangıç tarihi ise 4 Ekim olacak. İlk aşamada 32 takım sekizli dört gruba ayrılacak. Gruplardan lider çıkan takımlar yoluna doğrudan Son 16 turunda devam ederken, grup ikinci ve üçüncüleri arasında oynanacak play-in maçları sonrasında ise Son 16 tablosu ortaya çıkacak. Son 16’nın en iyi sekiz takımı arasında oynanacak çeyrek final maçlarının ardından da Final Four’a katılmaya hak kazanan ekipler belli olacak.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler