2021 Sekizli Final’i izlemeniz için beş sebep | #BasketballCL

Basketbol Şampiyonlar Ligi‘nde sezonun düğümü bu hafta çözülüyor. 5-9 Mayıs tarihleri arasında Nizhny Novgorod’da gerçekleşecek 2021 Sekizli Final, izlemek için basketbolseverlere en az beş sebep sunuyor.

Sezon boyunca rekabetin eksik olmadığı, Avrupa’nın kuvvetli ekiplerinin kıyasıya yarıştığı, şaşırma hissini her turda yaşatan Basketbol Şampiyonlar Ligi, sekizli finale de bu özelliklerini yansıtacaktır. Turnuvanın beşinci şampiyonunun belirleneceği organizasyonu izlemek için derlediğimiz beş sebep sizlerle.


Altın vuruş

Bariz sebeple başlayalım. Basketbolda EuroLeague’den NCAA’e benimsenen, özellikle Amerikan sporlarında görülen tek maçlı eleme formatı Şampiyonlar Ligi’ne de taşındı. COVID salgını sebebiyle biraz da zorunluluktan ortaya çıkan sekizli final, BCL’ye tek maçlı eleme turnuvalarındaki heyecanı ve tahmin edilemezliği kattı. İki farklı grupta toplam 12 maç oynayan takımlar artık bir veya en fazla üç gün iyi oynamak zorunda. Spordaki varlığı tartışılsa da “kazan ya da evine dön” sisteminin gerçek bir heyecan bombası olduğuna şüphe yok.

BCL’nin ilk çifte şampiyonu kim olacak?

Şampiyonlar Ligi tarihinin dört şampiyonundan ikisi bu hafta Nizhny Novgorod’da boy gösterecek. İlk şampiyon Lenovo Tenerife ve son şampiyon San Pablo Burgos son derece hak ederek geldiler bu noktaya. Sezonun en kuvvetli iki takımı, çeyrek finalde takılmazlarsa yarı finalde karşılaşacak. Dolayısıyla, iki takımdan biri BCL’nin birden fazla kez şampiyonluk yaşayan ilk takımı olma hayaline final göremeden veda edecek. Şampiyonların çeyrek finaldeki rakipleri SIG Strasbourg ve Hapoel Holon da onların bu hayaline taş koymak için ellerini ovuşturmakta.

Karşıyaka’nın üçüncü Avrupa seferi

2013 EuroChallenge finali, yarıda 2019-20 FIBA Europe Cup sezonu, 2021 Sekizli Final… Pınar Karşıyaka tarihindeki ilk Avrupa kupası için üçüncü kez sahneye çıkıyor. 2013’te son top, 2020’de doğa İzmir ekibinin hayallerini suya düşürmüştü. Bu sene de kupa yolu taşlar ve dikenlerle dolu ancak hayal kurmak serbest. Raymar Morgan, Amath M’Baye, Tony Taylor gibi tecrübeli ve elit bir üçlüye sahipken ufuk çizgisine bakmak kolaylaşıyor. Kumandan Ufuk Sarıca’yla birlikte üçüncü Avrupa seferine çıkan Karşıyaka bir kez daha tek yürek.

Underdog

Burada İngilizce tabir kullanmayı pek istemiyordum ama kelimenin Türkçe karşılıkları tatmin etmedi. Genelde “favori olmayan ve kazanma ihtimali düşük görülen takım” anlamında kullanılan underdog kelimesi bu yıl üç sekizli final ekibi için geçerli. Bulunduğu seviyenin standardına göre asgari ücretle kurulan, iyi bir koç ve uyumlu, yetenekli bir kadroyla beklentileri aşan Hapoel Holon; playoff’ta ilk üç maçını kaybedip son üç maçını kazanan, Türk Telekom’u son hafta yenerek sekizli final biletini alan, beş benzemez gibi görünen kadrosuyla rakiplerinin canını sıkan SIG Strasbourg; geleneğe, yapıya sahip ve başarıya ulaşmış ancak yetenek seviyesi düşük Nizhny Novgorod. Bu üçlü Şampiyonlar Ligi’nin underdog tayfası bu sene. Fakat tanımda belirttiğimden çok daha tehlikeliler. Üç takım da rakiplerini bozarak bu noktaya geldiler ve bir sürpriz daha yapmak için fırsat kolluyorlar.

Takvim

THY EuroLeague’de Final Four kadrosu belli oldu, AS Monaco 7DAYS EuroCup’ı müzesine götürdü, birçok yerel ligde normal sezonlar bitmek ve playoff aşamaları başlamak üzere. Basketbolun yerini daha rekabetçi basketbola bırakacağı şu zamanda 2021 Basketbol Şampiyonlar Ligi Sekizli Final, basketbolseverler için izlenecek birinci organizasyon. Beş gün boyunca yedi maç ve sonunda kupa… Playoff mevsimi öncesinde sekizli final son derece güçlü bir ısınma turu.

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler