2019 FIBA Basketbol Dünya Kupasında sürpriz yapabilecek beş takım #FIBAWC | TB ÖZEL

fiba.basketball

Nijerya kâğıt üstünde çok zor grupta yer alıyor. Grupta Arjantin, Rusya ve Güney Kore var. Ancak Rusya’nın Shved, Mozgoz, Bolomboy, Khvostov ve Dmitry Kulagin’den yoksun olarak turnuvaya gelmesi, Arjantin’de bileği burkulan Facundo Campazzo’nun grup maçları için durumunun tam net olmaması, tarihinin en iyi kadrosuyla Dünya kupasına gelen Nijerya’nın önünü açmış durumda.

Josh Okogie, Al Farouq Aminu, Ekpe Udoh, Chmezie Metu gibi NBA patentli, atlet, savunma konsantrasyonu yüksek isimleri kadrosunda bulunduran Afrika temsilcisi; Stan Okoye, Micheal Eric, Talib Zanna gibi Avrupa tecrübeli oyuncuları da kadrosunda barındırıyor. Yetenek tavanı açısından grubun en iyi takımı olarak öne çıkan Nijerya çapraz grubunun kolay olmasının da etkisiyle yıllar sonra Dünya kupasına çeyrek finale kalan ilk Afrika takımı olabilir.

Atlet, tempoyu seven, savunmada her yere yetişebilecek kadroya sahip olan Nijerya’nın en büyük sorunu kısa rotasyonunda. Uzunlarına göre çok zayıf kısa rotasyonuna sahip olan Nijerya NCAA’de Louisville forması giyen 20 yaşındaki potansiyelli forvet Jordan Nwora ve ACB’de Zaragoza formasıyla iyi bir sezon geçiren Stan Okoye’nin yeteneklerine ihtiyaç duyabilir.

Beraber oynama konusunda tecrübesi hayli az olan Nijerya tecrübeli Rusya karşısında grup maçında sergileyeceği performansla kaderini belirleyecek. O maçı kazanması durumunda çeyrek final yolunda önünü açacak olan Nijerya muhtemelen en iyi Afrika takımı kontenjanını eline alıp 2020 Tokyo Yaz Olimpiyat Oyunlarına katılmaya haz kazanacak. Dolayısıyla çapraz gruptan gelecek rakipler incelendiğinde Nijerya’nın çeyrek finale kalma ihtimali yüksek görünüyor. Ancak turnuva öncesi maddi konularda bazı sıkıntılar yaşayan Nijerya’nın dikkatli olması gerekiyor. Yetenek olarak epey iyi bir noktada olmalarına rağmen Nijerya’ya göre Rusya ve Arjantin işin tecrübe kısmında gerçekten ağır basıyor. Bakalım Dünya kupası güç sıralamasında yedinci sırada bulunan Nijerya potansiyelini parkeye yansıtıp uzun yıllar sonra Dünya kupasında çeyrek finale kalan ilk Afrika takımı olabilecek mi?

Nijerya

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler