2019/20 model Darüşşafaka Tekfen: “Didinmeli!”

Darüşşafaka Tekfen 2018’te kazandığı 7DAYS EuroCup şampiyonluğunu ardından geçtiğimiz sezon istediğine ulaşamadı. Ahmet Çakı’yla sezona başlayan takım yanlış transfer hamleleriyle sezonun ilerleyen bölümünde Selçuk Ernak’la yoluna devam etti. Selçuk Ernak’ın kadrodan aldığı verim alkış topladı. Ancak daha iyi günlere geçmişte sahip olan Daçka için bu gibi durumlar hiçbir zaman yeterli olmamalı. Camia daha fazlası için her zaman didinmeli.


7DAYS EuroCup şampiyonluğundan kalan önemli oyuncuların bir kısmını bu sezon başlamadan da kaybeden Daçka, Stanton Kidd’i NBA’e yolcu ederken Michael Eric’i ise Turkish Airlines EuroLeague’e uğurladı. Takımın kaptanı konusunda eksikleri görünün ekip Kartal Özmızrak’ı dümenin başına koyabilir. Kısa rotasyonunda son iki sezonda Scottie Wilbekin, Toney Douglas ve Ray McCallum gibi ana guard’ların arkasından gelen guard, back-up oyuncusu olmasına rağmen yaptıklarıyla büyülemeyi sürdürdü. Hazırlık sürecinde de skorer yönlerini sergiyelen ismin bu yıl forma savaşına gireceği isim Porto Riko formasıyla Dünya kupasında da mücadele eden Gary Browne olacak. Bu durumdan nasıl bir sonuç çıkacağı Daçka’nın geleceği adına büyük önem teşkil ediyor. Geçen sezon, özellikle sezon başında, kısa rotasyonunda yaşanan problemler düşünüldüğü zaman oyunu kimin yönlendireceği konusu ana planda yer almalı.

Kupa 2’deki şampiyonluk döneminde JaJuan Johnson’ın üst düzey oyunu, Jeremy Evans için geçtiğimiz sezon büyük problemdi. Johnson’ın çıkardığı seviyeye ulaşmakta güçlük çeken, sezonun ilerleyen bölümlerinde açılan Evans ise bu sene yok. Orada sil baştana devam Darüşşafaka Tekfen, Eric’in de ayrılmasıyla dört beş numara uyumunu hem savunma hem hücumda sezonun ilk bölümlerinde çözmeli ki alt sıra takımlarıyla oynanan ve yakın skorlu geçen karşılaşmalar can sıkmasın. Johhny Hamilton’ın olası düşük performansı yüzleri düşürebilir. Bu noktada da devreye girecek ismin Jarrod Jones olmasını hepimiz tahmin edebiliyoruzdur. Bir yıllık aranın ardından Basketbol Süper Ligine dönen oyuncu; fiziği, atletizmi ve karar verme anlarındaki tercihleriyle Daçka’yı bir adım ileriye götürecek isimlerden biri. Sakatlığı süren Joe Ragland’ı ise bekleyip göreceğiz.

Darüşşafaka Tekfen (@dackabasket)

Darüşşafaka Tekfen’in kaderinde iyi iletişim de büyük bir rol oynayacak. David Blatt’in kurduğu ortam Darüşşafaka ailesinde yeni bir beyaz sayfa açtı. Tarihine ve efsanelerine saygıyı hiçbir zaman eksik etmeyen ekip, bu mantaliteyi geçtiğimiz sezon çatlaklarla yaşadı. Ancak o sezon bitti ve yeni bir beyaz sayfa daha var. Selçuk Ernak takım içerisindeki uyumu sağlama konusunda iş disiplinine sahip yerlilerine güveniyor. Kartal Özmızrak, Doğuş Özdemiroğlu ve Berk Demir gibi camianın sahiplendiği isimlerin yanına Türk basketbol tarihinin en deneyimli isimlerinden Sinan Güler’in gelmesi Darüşşafaka Tekfen için artı puan.

Öte yandan Darüşşafaka’nın “müdavimi”olan taraftarlarında böylesi bir kültür dolu takıma desteğini sürdürmesi lazım. Bu gibi köklü takımların kapatılmasına birçok kez tanıklık ettiğimiz tarihte Darüşşafaka’nın Türk sporundaki değeri boş tribünler olmamalı. “Efsanelere Saygı”gecelerinde efsanelere gerçekten saygı duyulmalı ki bir köklü kulüp daha elimizden uçup gitmesin. Hele ki bu efsane Yalçın Granit gibi ülkede sadece basketbolun değil, tüm sporun seyrini değiştiren bir karakterse. Nitekim Daçka’nın bu sezon var olması için her geçen gün daha fazla didinmesi gerekiyor. Taraftarıyla, oyuncusuyla, koçuyla, efsaneleriyle…

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler