2018 #NBA yazı: Serbest oyuncu pazarı – Süper yıldızlar nereye gidecek? | TB ÖZEL

Chris Paul

Paul geçen sezon Rockets’a takas olmak için Clippers ile hem uzun süreli hem de öncelikli oyuncu olarak (designated player)daha çok para kazanabileceği bir sözleşme imzalamaktan vazgeçmişti. Oyuncu opsiyonunu kullanıp, takas olarak gelecek yıllar garantisi olmadan ve önceki sezon için daha az para kazanmayı da kabul etmişti.

Genel varsayım geçen sezon kendisi için hem riskli olan hem de para kaybına sebep olan bir takasa onay veren Chris Paul’ün bu sezon için Houston’dan maksimum kontrat sözü aldığı şeklinde. Rockets Paul’ün Bird haklarını elinde tuttuğu için kendisine beş sene 205 milyon dolarlık kontrat önerebilir. Paul’ün ayrılıp, başka takıma gitmesi büyük sürpriz olur.

Paul George

Paul George cephesinden uzun süredir gelen haberler oyuncunun Lakers’a gitmek istediği yönündeydi. Lakers’ın da Paul George’u almak istediği yeterli cap boşluğuna sahip olduğu biliniyor. Yine de Paul George cephesinden gelen son haberler oyuncunun fikir değiştirme eğiliminde olduğu ve bir yıl daha Thunder’da kalmayı (1+1 yıllık oyuncu opsiyonlu maksimum kontrat) düşündüğü şeklinde.

Belki de gerçekten de Thunder’ı çok sevmiştir ve kalmak istiyordur, belki sadece seçeneklerini değerlendiriyordur, belki de Lakers’a gitmeye çoktan karar vermiştir ama yumuşatarak Thunder’ı da çok üzmeden söylemeyi tercih ediyordur. Veya 1% ihtimal bile olsa Thunder ile bir açık kapı bırakmayı tercih etmiştir.

NBA (@NBA)
NBA (@NBA)

Aslında tam olarak bu yazının konusu olmamakla beraber Paul George’u takımda tutmanın Thunder’a çok ciddi bir lüks vergisi yükü getireceğini de küçük bir not olarak ekleyelim. Bu durum normal şartlarda Thunder’ın maksimumdan daha düşük bir kontrat imzalamak için nabız yoklamasına yol açabilirdi ancak devasa cap boşluğu ile kapıda bekleyen bir Lakers olunca Presti’nin bu seçeneği ima dahi edeceğini düşünmüyorum.

George’un seçeneklerini incelersek eğer -20,7 milyon dolarlık oyuncu opsiyonunu kullanmayacağı varsayılıyor- bu yaz Thunder ile maksimum kontrat imzalarsa beş sene için 176 milyon dolar kazanabilir. Lakers veya bir başka takım ile imzalayacağı maksimum kontrat ise dört sene için 130 milyon dolar olacaktır. Buradaki değerler sekiz yıllık veteran olan oyuncunun maksimum alabileceği salary cap’in %30’u üzerinden hesaplanmıştır. Buna göre George’un (bir yerlerde yazıldığını görmediğim) bir seçeneği de 2+1 kontrat almak olabilir. Böyle bir senaryoda George iki yıl için yaklaşık 73 milyon dolar kazanıp, sonrasında (her şey yolunda giderse) 2020 yazında o zamanki cap hesabı üzerinden 35% maksimum kontrat değerleri ile dört senelik (Thunder’da kalırsa beş sene de olabilir)yeni bir tamamlayıcı kontrat imzalamayı da düşünebilir.

Paul George için gelecek sezonki adres büyük ihtimal Lakers, küçük ihtimal Oklahoma City olmakla beraber Sixers veya Cavs gibi diğer bazı takımlar üzerinden çıkmış zayıf dedikoduların da olduğunu belirtelim.

III

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler