2018 Mayıs’ın ardından: Fenerbahçe Beko – Zalgiris Kaunas | Rekabet

1. Fenerbahçe Beko (25-5)

Fenerbahce Istanbul celebrates - EB18

Fenerbahçe Beko, Turkish Airlines EuroLeague’in lig formatındaki üçüncü sezonuna olağanüstü seviyede etkileyici bir giriş yaptı. Son dört sezonda Final Four’da yer alıp kupaların birini müzesine götüren Sarı Kanarya, sezon başında Tyler Ennis’i sakatlığa kurban verse de Erick Green hamlesiyle o bölgenin pansumanını etkili şekilde gerçekleştirdi. Ancak özellikle son dönemde Joffrey Lauvergne’den yararlanamayan, Jan Vesely’i de kısa bir süre sakatlığa kurban veren Fenerbahçe Beko, her sezon olduğu gibi bu sezon da açıkları iyi kapatıp yeri geldiğinde her oyuncusundan verim aldı.

Zeljko Obradovic’in sihriyle geldiği günden bu yana bambaşka bir uzuna verilen Jan Vesely’ye Marko Guduric’in dördüncü çeyrek performansları eklenince Kasım-Aralık ayında 12 maçlık bir galibiyet serisi oluştu. Nitekim Obradovic’in öğrencileri, EuroLeague’in bu zorlu formatında ligi lider bitiren ilk Türk takımı olarak tarihe geçti.

8. Zalgiris Kaunas (15-15)

Fans - Zalgiris Kaunas - EB18

Sarunas Jasikevicius, Zalgiris’te koçluk görevine başladığı günden bu yana birçok şey Kaunas şehrinde değişti. Şehir, tarihinin ilk kez playoff, tarihinde ilk kez Final Four gördü. Neredeyse bütün büyük maçlar kapalı gişe oynanırken bu samimi basketbol çevresi hâlihazırdaki spor kültürüyle tüm Avrupa’nın da sevgisini kazandı.

Geçen sezonki peri masalının ardından Kevin Pangos’u FC Barcelona Lassa’ya, Vasilije Micic’i Anadolu Efes’e, Axel Toupane’ı ise Olympiacos’a kaptıran Litvanya temsilcisinin normal sezonda en çok tartışılan konusu bu oyuncular yerine alınan isimlerdi. Zira Nate Wolters’ın artan sakatlıkları, Leo Westermann’ın eski formunda gözükmemesi ve çaylak Derrick Walton Jr ile Thomas Walkup’dan gelen vasat altı performans bu durumu tetikledi.

Her şeye rağmen son ana kadar savaşmayı seven Saras’ın takımı, playoff biletini de son hafta kaptı. Yakın rakiplerine olan ikili averaj üstünlüğüyle sıyrılan Zalgiris, kendini birden Avrupa’nın en korku salan takımının karşısında buldu.

Nasıl Gelindi?

CEVAP VER

Lütfen yorumunuzu giriniz!
Lütfen isminizi buraya giriniz

İlgili Haberler